Mladi Dulovići razvili seoski turizam: Za njih čuli iz cijele Evrope

Mladi bračni par Dimitrije i Tijana Dulović, poslije završenih studija na fakultetu za turizam i radnog iskustva na primorju, su na seoskom imanju u Ravnoj Rijeci kod Bijelog Polja pokrenuli sopstveni biznis koji promovišu posredstvom Interneta i digitalnih tehnologija.

Nakon šestogodišnjeg rada, Dimitrije i Tijana danas spremno, u svom mini etno selu, dočekuju turiste iz cijelog svijeta.

”Kada smo odlučili da na porodičnom imanju pokrenemo ovu priču o razvoju seoskog turizma susreli smo se sa brojnim problemima. Tada propisi nijesu bili jednostavniji, ali danas imamo udruženje, sa velikim brojem domaćina i izborili smo se za bolji polažaj ”, kazao nam je Dimitrije.
Njihovi gosti stižu iz cijele Evrope, Rusije čak i Amerike a Dulovići se trude da im ponude domaće proizvode.
“Pored stare porodične kuće, koju smo prilagodili potrebama gostiju, sagradili smo i pravu planisku brvnaru sa pogledom na planinu Bjelasicu.Tu je i kuća na drvetu, bazen i ljuljaške za djecu”, pričaju za BiznisCG Dulovići.
Gosti koji borave na imanju sa prelijepim pogledom na Bjelasicu, osim uživanja u prirodi, mogu sa domaćinima da obavljaju seoske poslove.

Osim toga, vrijedni bračni par Dulovići svojim posjetiocima organizuju aktivan odmor.
“Seoski turizam nije samo klasična ponuda smještaja, već se trudimo da im ponudimo i brojne sadržaje. Imamo veliku baštu odatle se hranimo i mi i turisti. Organizujemo džip vožnje po Bjelasici, obilazimo jezera i nacionalne parkove, pa odavde svi odlaze puni utisaka”, kazao nam je Dimitrije.

Poseban utisak za goste iz inostranstva je organska hrana.

Domaćica Tijana se trudi da se da na trpezu postavi tradicionalna jela. Gosti najviše obožavaju domaću hranu sir, kačamak, priganice i pite.
Dok danas veliki broj mladih ljudi iz Bijelog Polja napušta rodni grad i sela ostaju pusta, Dulovići svojim primjerom pokazuju da se od seoskog turizma u Bijelom Polju može solidno zaraditi.
J. Š.

Tekst je nastao u okviru projekta “Mladi biznis i digitalna transformacija” i podržan je od Fonda za pluralizam i raznovrsnost medija.

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …