Katanac na devet prodavnica koje su radile nedjeljom

Tržišna inspekcija je juče vršila inspekcijske nadzor nad primjenom propisane obaveze iz člana Zakona o unutrašnjoj koja se odnosi na to da se trgovina ne može obavljati nedjeljom.

– Nadzorom su obuhvaćeni objekti u kojima se obavlja trgovina na veliko i trgovina na malo posebno u primorskim opštinama. Zbog obavljanja trgovine na malo nedeljom, tržišni inspektori Uprave za inspekcijske poslove pronašli su ukupno devet prekršioca – pet pravnih lica i četiri preduzetnika – navodi Uprava.

Kažnjeni su prodajni objekat DOO „Magud Company“ Budva, prodajni objekat DOO „Praque“ Bar, prodajni objekat DOO „Mitrana“ Herceg Novi, prodajni objekat DOO “Igalopromet Holding“ Herceg Novi, prodajni objekat DOO “Forma S“ Herceg Novi, prodajni objekat – preduzetnik (STR Lana), Herceg Novi, prodajni objekat – preduzetnik, Herceg Novi, prodajni objekat- preduzetnika, Herceg Novi i prodajni objekat – preduzetnik, Herceg Novi.

– Zbog učinjenog prekršaja, inspektori su u skladu sa Zakonom o unutrašnjoj trgovini, zatvorili prodajne objekte za period u kojem rad nije dozvoljen, izdali 14 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 7.200 eura – navodi Uprava.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Zlatna groznica u susjedstvu: Lykos Metals na tragu otkrivanja zlata i u Čajniču

Firma Lykos Metals, koja je izvijestila o pronalaženju većih količina zlata u općini Jezero, na …