Premijeru Abazoviću prijete odmazdom zbig hapšenja Lazovića

Premijer Dritan Abazović je obavijestio čelnike javne i tajne policije da ga grupe bliske uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću i njegovom ocu Zoranu, bivšem visokom policijskom funkcioneru, targetiraju kao glavnog krivca za hapšenje i da planiraju neku vrstu odmazde.

Abazović je o informacijama koje, kako tvrdi, dobija, obavijestio ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, direktora Uprave policije Zorana Brđanina i direktora ANB-a Sava Kenteru.

On je za “Vijesti” kazao da je od njih tražio da prikupe podatke o tome i utvrde istinu, poručivši da ni u jednom, pa ni u konkretnom slučaju, nije vršio bilo kakav uticaj na tužioce i sudije, kako mu se, tvrdi, spočitava iz tih struktura bliskih Lazoviću.

”Uhapšeni službenik ANB-a Petar Lazović ima problem sa zakonom. To je, nadam se, jasno svima koji žele da, sa saradnicima, istrajem u misiji stvaranja pravne države, od koje neću odustati ni milimetar, bez obzira na prijetnje, ekstremističke tonove, govor mržnje”, poručio je Abazović.

Ocijenio je da razumije potrebu dijela kriminalnih struktura da napadima na Vladu i njenom destabilizacijom pokušaju izdejstvovati ponovnu podjelu karata:

”Ali, ne postoji scenario u kome će ‘ruka pravde’ stati. Naprotiv, uzalud im pokušaji sabotiranja, ekstremistički tonovi, govor mržnje ili prijetnje. Znam da to kod mnogih izaziva frustraciju, ali pokazali smo da Crna Gora korača putem slobode, a tamo nema mjesta za narko kartele, švercere cigareta ili korumpiranu elitu.”
On je potvrdio informaciju da je Adžića i Kenteru obavijestio o prijetnjama i informacijama koje dobija iz različitih izvora.

”Iz više izvora saopšteno mi je da sam u pričama grupa bliskih Lazovićima glavno targetirani zbog njihovog problema sa zakonom. Takođe, rečeno mi je i da pokušavaju da kreiraju atmosferu u kojoj ja, s pozicije predsjednika Vlade, navodno ‘pritiskam’ tužioce da procesuiraju Lazoviće i kriminalno-biznismensku grupu ljudi oko njih. To može, a i ne mora da bude istina, i nemam apsolutno nikakav strah od kradljivaca šljunka, onih za koje Europol tvrdi da su švercovali cigarete, kokain i zloupotrebljavali službeni položaj, ali sam želio da se o tome, na zakonit način, a to mogu samo javna i tajna policija, pribave dodatne informacije i podaci”, rekao je Abazović.

Premijer nije želio za “Vijesti” da konkretizuje ko ga tačno, iz okruženja Lazovića, targetira kao odgovornog za hapšenje “Juniora”, ali ni kakve prijetnje dobija.

Istakao je da nema “razloga da ne vjerujem ljudima” koji su ga o tome obavijestili.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …