Ministar Đurović: Turistička sezona bolja od prethodne, Budva podbacila

Uprkos ocjenama da turistička sezona nije dobra, brojke pokazuju drugačije – da je bolja od prethodne, a ne odudara od rekordne 2019. godine, tvrdi u razgovoru za Televiziju Crne Gore ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Upros tome što je veliki broj negativnih komentara o turističkoj sezonii i čuje se da su plaže prazne, da nema tolikog broja turista, brojke, kaže Đurović, govore da na današnji dan imamo 141.784 turista u Crnoj Gori.

“To je više nego prošle godine, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu to je samo nekih 16 odsto manje. Ako uzmemo u obzir da imamo rat na području Evrope, da su se otvorila druga tržišta – aktivna Grčka, briljantna Hrvatska, Egipat, Tunis, to uopšte nije loš rezultat. Svi gradovi, dakle, od 2021. su bolji, osim Budve, a sada upoređujem sa 2019, kao dobar parametar, a to je da su svi gradovi tu na 90-99 odsto, Tivat bolji od 2019., Kolašin, imate Podgoricu, koja je 40 odsto bolja”, pojašnjava Đurović.

On je kazao da prvi put imamo ravnomjerno raspoređene turiste, što je dobra stvar.

“Prvi put imamo aktivan sjever Crne Gore, što nas raduje i pokazuje da je dobra strategija Vlade da se razvija i da se ulaže u sjever Crne Gore, a to ću vam reći i primjerom da je Žabljak 30 odsto bolji nego 2019. godine. Dakle, ne prošlu, nego 2019, rekordnu godinu”, kazao je ministar.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …