Šćekić smijenio Mitrovića, Šaranović novi direktor

Ministarstvo zdravlja razriješilo je dužnosti direktora Opšte bolnice u Nikšiću dr Marka Mitrovića. Za novog direktora Ministarstvo je imenovalo ortopeda Mitra Šaranovića, potvrđeno je sinoć Pobjedi iz nezvaničnih izvora.

Mitrović je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore, a postavljen je za direktora nikšićke bolnice 30. avgusta 2020. godine.

On je tada zamijenio dugogodišnjeg direktora iz redova DPS-a hirurga Iliju Ašanina.

Za vrijeme rukovođenja dr Marka Mitrovića, u Opštoj bolnici u Nikšiću dogodilo se nekoliko velikih propusta u liječenju.

U toj bolnici je krajem marta, pacijentu koji je bio smješten na Internom odjeljenju bolnice u Nikšiću, greškom data krv i to još neodgovarajuće krve grupe. Pacijent je nakon toga doživio anafilaktički šok, pa je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore. Prema navodima, pacijent nije ni trebalo da primi krv, već je ona bila namijenjena drugom pacijentu a grešku je napravila medicinska sestra.

Za rukovođenje dr Mitrovića veže se još jedan medicinski propust a to je kada je svom bratu dr Peru Mitroviću dozvolio da, kao kovid pozitivan, pregleda pacijenta u dijelu bolnice koje nije bilo određeno kao kovid odjeljenje.

Provjerite slična mjesta

Kulminirale nesuglasice: Promjene u menadžmentu i Odboru direktora Barske plovidbe  

Izvršni direktor AD Barska plovidba Zoran Tajić napustio je ovu funkciju. Prema saznanjima Primorskog portala …