Gužve za dječiji dodatak: “Građani ne poštuju spiskove”

Ispred centara za socijalni rad i dalje gužve zbog prijavljivanja za dječiji dodatak. Građani su nezadovoljni što se nije organizovala onlajn prijava zbog korone, ali i vrućine. S druge strane, iz Centra za socijalni rad objašnjavaju da se gužve stvaraju upravo zbog građana koji ne poštuju spiskove po abecednom redu i pozivaju na strpljenje, jer svi koji imaju pravo na dječiji dodatak ne mogu zakasniti i da ga ostvare.

Na podgoričkih 40 stepeni, svaki minut je kao vječnost a čekanje u redu za dječiji dodatak mnogima čini se kao da nema kraja.

Tako je svakog dana, objašnjavaju iz Centra za socijalni rad, jer građani ne poštuju spiskove.

“Građani vjerovatno iz straha da neće stići da se prijave. Ne poštuju redosljed koji je napravljen po abecednom redu prvog slova prezimena, stvaraju se gužve, ljudi dolaze u termine kada nisu raspoređeni”, kaže Violeta Rovčanin iz Centra za socijalni rad Podgorica.

Prijavljivanje se, kažu, ipak nije moglo organizovati elektronski. Potreban je lični potpis roditelja ili staratelja.

“Proces rada je bio tako organizovan i planiran da je neophodno da roditelj lično dođe i podnese zahtjev kako bi ostvarili pravo na dječiji dodatak”, navodi Rovčanin.

Svjesni su, kažu, opasnosti od zaraze koronom, zato pozivaju gradjane na oprez.

“Kad dolaze i čekaju red da poštuju distancu i nije od goreg ponesu masku i da je stave ” napominje Rovčanin.

Prijavljivanje za dječiji dodatak traje do kraja septembra svakog dana od 8 do 16 časova, ali i subotom od 8 do 13. Ko god ima pravo, ne može zakasniti i nakon ovog datuma poručuju iz Centra za socijalni rad dok se isplata očekuje u novembru.

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …