Istorijski dan za Ulcinj: Potpisan ugovor o novom sistemu za vodu i kanalizaciju u vrijednosti od 20 miliona eura

ULCINJ (Mediabiro) – U hotelu ,,Mediteran”, juče je potpisan ugovor o početku realizacije jednog od najvećeg infrastrukturnog projekta u Ulcinju, koji se odnosi na rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže. Ministarstvo finansija, tivatski ,,Vodacom” i njemačka razvojna KWF banka, zaključili su 2013. ugovor o zajmu od 36 miliona eura za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda za crnogorsko primorje, od čega se 20 miliona odnosilo na Opštinu Ulcinj.
Predsjednik te opštine, Omer Barjaktari, kazao je da ovaj istorijski dan označava novi početak i eru razvoja za primorski grad, koji će otvoriti nove horizonte za drugačiju viziju turizma i ostalih djelatnosti.
,,U posljednjih sedam godina, uradili smo veliki posao. Trudile su se i prethodne lokalne vlasti i drago mi je da su moji prethodnici ovdje sa nama. Od danas je nateži dio posla. Realizacija ovog projekta biće zahtijevna. Ako budemo složni, kao što smo bili do sada, siguran sam da će se projekat realizovati prema predviđenoj dinamici,” naveo je Barjaktari.
Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, čestitala je potpisivanje ugovora i izrazila nadu da će u okviru složenog projekta početi izgradnja i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.
,,Izvođaču radova želim puno uspjeha u realizaciji radova. Oni će sada imati najviše posla, ali sam sigurna da je Opština odlučna da ovako važan projekat u narednom periodu uspješno realizuje.”
U ime izvođača radova, Siniša Zorić, istakao je da je bilo potrebno zaista puno razumijevanja da bi se došlo do konsenzusa i rješenja koje je prihvatljivo za sve strane.
,,Izuzetno smo zadovoljni što ugovor potpisujemo i krenućemo sa elanom u njegovu realizaciju.”
Arne Gooss, predstavnik KWF banke, izrazio je zadovoljstvo što njegovu prvu posjetu grada Ulcinja, obilježava potpisivanje značajnog ugovora.
,,Ovo će doprinijeti zaštiti životne sredine. Stvoriće prekretnicu u društvenom životu, koja će donijeti boljitak svim građanima,” istakao je Gooss.
Predstavnik ,,Vodacoma” Dragan Roganović, izjavio je da će ova firma biti na raspolaganju Opštini i ostalim institucijama, kao i da se raduje urednijem vodosabdijevanju i odvođenju otpadnih voda.
U okviru ovog projekta, izgradiće se nova vodovodna mreža u naseljima koji je do sada nijesu posjedovali, zamijeniće se stare cijevi, a biće ugrađeno više od hiljadu novih brojila.

Provjerite slična mjesta

Vučjak ujeo učenika u dvorištu škole, pas i dalje luta

Devetogodišnjeg dječaka, učenika IV razreda OŠ „Jugoslavija“ u školskom dvorištu ujeo je pas. Dječak je …