Udarne vijesti

Rekordna posjeta u Biogradskoj gori

Polovinu jula u biogradskoj prašumi obilježili su rekordni 14. jul i ribolovni 17. jul. Prvi dan funkcionisanja auto-puta obilježila je rekordna posjeta NP ,,Biogradska gora“ kada je prodato 1.400 ulaznica. U nedjelju 17. jula na Biogradskim vodama i toku Tare i blizini, takmičenjem u flajfišingu je nastavljena manifestacija „Sportsko ljeto u nacionalnim parkovima“.

Direktorica NP ,,Biogradska gora“ Marija Dulović je zadovoljna dosadašnjim dijelom turističke sezone. Sa ponosom pominje taj 14. jul, prvi dan rada auto-puta ,,Princeza Ksenija“ u Kolašinu.

– Prodali smo toga dana 1.400 ulaznica, a tome treba dodati da pionirima, kojih je takođe bilo dosta, ne naplaćujemo ulaznice. Od otvaranja, NP ,,Biogradska gora“ je posjetilo 24.000 gostiju. To je više posjetilaca za ovaj dio sezone, nego prošle i 2019. godine. Ako se ovakav trend nastavi, a uvijek je tako u drugoj polovini jula i u avgustu, nadmašićemo rezultate iz 2019. godine – kazala je Dulović na konferenciji za novinare povodom otvaranja takmičenja u flajfišingu (mušičarenju).

KAMPANJA
Takmičenje je dio kampanje „Sportsko ljeto u nacionalnim parkovima“, a koja je do sada održana u NP ,,Lovćen“, NP ,,Durmitor“ i NP ,,Skadarsko jezero“.

– Odlučili smo da veza našeg NP ,,Biogradska gora“ i sporta bude prirodna i tradicionalna – ribolov. Bili smo uspješni domaćini u trećem kolu prvenstva Crne Gore u mušičarenju ili flajfišingu koje organizuje Savez sportsko-ribolovnih organizacija Crne Gore. Ova vrsta takmičenja postaje dio tradicije NP ,,Biogradska gora“. Vjerujem da će flajfišing zaživjeti svuda gdje su prirodne ljepote rijeka i jezera. Ovakav način ribolova pruža relaksaciju i povećava koncentraciju, a riba koja se ulovi se izmjeri i vraća u vodu. To je na konkretan način podrška našoj beskompromisnoj misiji zaštite prirode i njenih eko-sistema. Sigurni smo da će NP ,,Biogradska gora“ biti i dalje jedan od najljepših i najočuvanijh parkova – istakla je Marija Dulović.

Radmila Šukovič, šefica kabineta predsjednice Opštine Marte Šćepanović, podsjetila je da je Kolašin ima privilegiju da bude partner i komšija sa Nacionalnim parkom.

– Svjesni smo koliko je turističkom imidžu Kolašina pomogao NP ,,Biogradska gora“. Naš grad ima tradiciju majstora i strasti ribolova, a Biogradsko jezero je uvijek bilo poseban prostor nadmetanja ribolovaca i ribe. Tome je posebnu misiju humanosti i prirodnosti dalo pravilo flajfišinga kojim se postižu dva cilja – ribolovac potvrđuje svoje majstorstvo, a riba je vraćena vodi i životu – kazala je Šuković.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …