Udarne vijesti

JANDREOSKI: Masovna bolovanja u Aerodromima otežavaju rad

Sa izazovima u poslovanju suočavaju se i Aerodromi Crne Gore, posebno tokom ljetnjih mjeseci kada imaju manjak ljudstva i to zbog masovnih bolovanja. Zbog toga iz kompanije traže pomoć nadležnih organa, a najavljuju unapređenje uslova na postojećim terminalima.

U jeku ljetnje sezone Aerodromi CG su u velikom problemu zbog izostajanja podrške zaposlenih, kada najviše otvaraju bolovanja.

“Radimo na tome da se to promijeni. Nadamo se da će veoma brzo neki drugi koji zaslužuju radna mjesta da budu dio aerodromskog tima umjesto svih onih koji uzimaju bolovanje koje naravno mi provjeravamo, ali uvijek imamo odgovor da su ispravna sva bolovanja. Tako da je to vjerovatno dobra poruka organima kojima se bave provjerom tih bolovanja da izađu u susret ne samo aerodromima Crne Gore, već siguran sam da to postoji i u druge organizacije”, kazao je izvršnbi direktor ACG Goran Jandreoski.

S druge strane posjetioci aerodroma CG na društvenim mrežama kao glavni problem su naveli prokišnjavanje na aerodromskoj zgradi u PG I TV. Jandreoski kaže da je ovaj problem izazvan lošim odazivom na tenderima za javne nabavke.

“Nije zapravo problem sam proces unutar aerodroma, već je problem što ne možemo jednostavno da motiviramo ekonomske operatore da apliciraju na taj poziv”, kazao je on.

Dodaje, da o proširenju terminalne zgrade u Podgorici ne možemo govoriti u ovom momentu, ali je u planu izgradnja pušačkog dijela.

“Biće objavljen poziv za adaptaciju jednog prostora terminalne zgrade u Podgorici za pušače”, smatra Jandreoski.

Uprkos svim problemima, Aerodromi CG su u toku pregovora sa novim aviokompanijama.

“Svaka kompanija koja je letjela prema aerodromima Crne Gore je dobrodošla. Mi se trudimo da motiviramo neke nove aviokompanije”, poručuje on.

Ono što je možda najbitnije, je da su putnici koji dolaze i odlaze sa Podgoričkog aerodroma zadovoljni.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …