Udarne vijesti
Viele Euro Geldscheine

Direktor Radulović ugovorio otpremninu od 30.000 eura, Gošović od 24.000

Izvršni direktor Montenegro worksa (MW) Filip Radulović mjesečno prima 2.500 eura, dok mu je u slučaju prekida radnog angažmana ugovorom garantovana otpremnina u iznosu od 12 plata, odnosno 30.000 eura, nezvanično saznaje Pobjeda od više izvora iz te državne kompanije.

Osim Radulovića, otpremninu je ugovorio i finansijski direktor MW Jovan Gošović, koji bi u slučaju otkaza iz državnog budžeta dobio 24.000 eura. Gošović u MW mjesečno zarađuje 2.000 eura, shodno ugovoru koji je potpisao 19. novembra prošle godine na neodređeno.

Radulović i Gošović juče su na pres konferenciji odbili da odgovore na pitanja novinarke Pobjede imaju li ugovorenu otpremninu i u kojem iznosu. Umjesto odgovora, tražili su da im se pošalje zahtjev za slobodan pristup informacijama.

Kapital troše na plate
MW formiran je u avgustu prošle godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću, na prijedlog bivšeg ministra finansija Milojka Spajića, sa ciljem da savjetuje i kontroliše poslovanje državnih preduzeća. Kompanija je osnovana suprotno Zakonu o privrednim društvima, čemu se javno usprotivio tadašnji ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, a od osnivanja nije prihodovala ni euro.

Osnivački kapital MW bio je 490.000 eura i prvenstveno se troši za plate i naknade zaposlenih i članova Odbora direktora, čiji je posao da analiziraju javno dostupne finansijske izvještaje državnih preduzeća, bez ikakvog uticaja na njihov rad. Kompanija je planirala da u ovoj godini potroši 150.000 eura samo na bruto zarade i naknade zaposlenih, pa bi joj tom dinamikom Vlada morala pomoći naredne godine u isplati plata radnicima.

Spajić je za izvršnog direktora MW u novembru prošle godine postavio Radulovića, koji je prethodno bio predsjednik borda Air Montenegra, gdje ga je takođe doveo bivši ministar finansija. Radulović je, prema informacijama Pobjede, potpisao četvorogodišnji ugovor sa MW, koji ističe 2025. godine.

Gošović je prethodno bio finansijski direktor u CGES-u, a u MW je zaposlen na prijedlog Spajićevog partijskog kolege, bivšeg ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, čiji je navodno kum.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …