Udarne vijesti

Promet na graničnim prelazima blizu rekordnog iz 2019.

Osim na auto-putu, veliki broj putnika registrovan je i na našim graničnim prelazima. Promet je od početka godine za oko 38 odsto je veći nego lani i blizu je rekordnog iz 2019. Sličan trend je zabilježen i u prve dvije sedmice jula. Ekipe TVCG bile su na prelazu Ranče i Debeli brijeg.

Špic sezone samo što nije, a na dva granična prelaza potpuno različite slike. Na Ranču kod Pljevalja bez gužve; na Debelom brijegu kolone, uz zadržavanje na granici čije trajanje varira od subjektivnog osjećaja.

Prema podacima Uprave policije broj registrovanih putnika na graničnim prelazima za 38 odsto je veći nego lani i blizu je rekordne 2019. godine, ali uprkos tome sa primorja stižu oprečne izjave o uspješnosti dosadašnje sezone. Mogući razlozi su tranzit i sve popularniej ljetovanje na planini.

Na prelazima je ipak najviše onih koji se iznova i iznova vraćaju Crnoj Gori, svako iz svojih razloga.

U julu je najfrekventnije bilo na Dobrakovu, a čak dvije trećine od ukupnog broja putnika koristilo je prelaze Dobrakovo, Debeli brijeg, Dračenovac, Božaj, Sitnica i Sukobin, na kojima je za trećinu više putnika nego u istom periodu lani.

Po svim parametrima sa graničnih prelaza sezona bi trebalo da bude uspješna, a da li je i ako jeste zašto je podbacila u nekim primorskim opštinama za analizu je turističkih poslenika, kvaliteta ponude i usluge i svakako cijene.

TVCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …