Udarne vijesti

Vlasnici objekata na Adi Bojani: Nijesmo ovce za šišanje

Vlasnici objekata na Adi Bojani njih oko 200 okupilo se juče kod mosta na ovoj rijeci kako bi izrazili protest zbog najave povećanja cijena zakupa lokacija na obalama Bojane, raspisivanja prijevremenog tendera za lokacije i neispunjavanje ugovornih obaveza Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom. Oni su sa protesnog skupa poručili da ne pristaju na povećanje cijena, traže dogovor sa MD i najavili da ukoliko se ne nađe kompromisno rješenje da će bojkotovati najavljeni tender. Jedan od vlasnika, advokat Damir Lekić rekao je da je cilj okupljanja da se iskaže bunt u odnosu na novi cjenovnik, na kome su cijene u odnosu na prethodni izuzetno puno porasle.

– Država i JP Morsko doboro nisu predstavili nikakve nove okolnosti, koje bi bile od značaja da se cijene tako povećaju na štetu nas vlasnika, odnosno zakupaca morsko dobra. Tender je po pravilima trebao da bude tek naredne godine, a oni su požurili da ga raspišu iz samo njima znanih razloga.Jednostavno mi to ne možemo prihvatiti jer nije u skladu sa pravilima i zakonskom procedurom. Krše se elementarna prava nas korisnika koji već dužni niz godina uredno plaćamo i izmirujemo sve obaveze, a da pri tome sa njihove strane nije ništa urađeno da nama ambijent bude bolji. Spremni smo da ne izlazimo na tender koji će da se ugasi bez ijedne dostvaljene ponude. Cijene su skočile ne 10 ili 20 odsto već za neke objekte 200 odsto.Tražimo da se sve vrati u pređašnje stanje, odnosno da se cijene i tender stopriraju dok se ne nađe rješenje. Ne bježimo od obaveza ali ovo sada ne bi trebalo da egzistira u pravnom prometu, niti može, jer je žestoko na štetu svih nas – kazao je Lekić.

Vukčević: Nismo mi ovce za šišanje

Ulcinjanin Drago Vukčević kaže da posjeduje objekat na obali Bojane od 1996. godine, „kada nije bilo ni puteva i kada su malobrojni vlasnici sve sami sređivali“.

– Tu smo jer volimo rijeku Bojanu, ribarimo i uživamo na njoj. Danas smo došli u situaciju da nas niko ništa ne pita i da Morsko dobro jednostrano donosi odluke i svako malo prijeti rušenjem. Nismo mi ovce za šišanje i ne treba ništa da plaćamo dok se ne postigne neki dogovor i uvaže naše primjedbe i zahtjetvi. Treba stopirati tender. Morsko dobro je krenulo đonom na nas pa treba i mi da uzvratimo takođe đonom – poručio je Vukčević.

Predstavnik Udruženja vlasnika objekata na rijeci Bojani Darko Ivanović kazao je kako se Morsko dobro sjeti Ade Bojane samo kad im zatreba para.

– I gospodin Mladen Mikijelj i sva gospoda iz MD moraju da znaju da je ovdje složna grupa ljudi i da neće moći da se radi po sistemu “ima ko hoće ako nećete vi”. Ako mi nećemo, neće niko drugi, zato što je ovo država koja ima pravni poredak i ne može da se ponaša nasilno, kako se ponaša. Građani koji plaćaju gospodina Mikijelja i sve druge, kazaće: mi imamo problem sa vama i pošto vas plaćamo, primićete nas, saslušati i dogovaraćemo se – rekao je Ivanović i naglasio je da su ulaganja MD na obalama Bojane nula. Kazao je i kako ga čudi što nema premijera Dritana Abazovića, koji je uredno pozvan na protest kao jedan od vlasnika objekata, te da bi dobro bi bilo da se čuje i njegovo mišljenje.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …