Udarne vijesti

Ugostitelji tvrde da ih reketiraju. Evo o kome je riječ

NVO “Ugostitelji Crne Gore” apeluje na nadležne institucije da ispitaju način poslovanja PAM-a (Prava autora muzike Crne Gore). Razlog je taj što brojni ugostitelji širom zemlje imaju problem sa PAM-om u vezi sa računima za plaćanje autorskih prava.

Ugostitelji ne bježe od plaćanja svojih obaveza ali želimo da se uvede red u ovoj oblasti. Neodgovorno je da računi za naplatu stižu bez potpisanih ugovora, kao i bez osnova za naknadu, a često su za iste objekte i iznosi za uplatu različiti iz mjeseca u mjesec, a najskandaloznije je to što računi stižu i za one objekte koji su odavno zatvoreni i više ne posluju.

Apelujemo na državu da se uključi u rješavanje ovog problema i uvede red u ovoj oblasti. Neshvatljivo je da su cijene, u poređenju sa zemljama Regiona, enormno visoke. Takođe, nedopustivo je da naplatu autorskih prava vrši Nevladina organizacija PAM umjesto to da radi država.

Ako država ne želi da preuzme posao PAM-a onda neka omogući da se tim poslom bavi i neko drugi, a ne samo NVO PAM, organizacija gdje je sin naslijedio oca, i godinama vrše monopol na domaćem tržištu.

Potpuno je apsurdno da svakog mjeseca računi stižu i onim ugostiteljima koji rade samo ljeti, a u zimskim mjesecima su im objekti zatvoreni.

Ovako ponašanje PAM-a ne možemo drugačije nazvati nego „reket na tržištu“ pa zato pozivamo nadležne da reaguju i preispitaju šta se dešava u toj oblasti.

Takođe, pozivamo i sve ugostitelje koji imaju problem sa PAM-om da nam se jave putem viber grupe https://invite.viber.com/?g2=AQBKwb0gwT1EMk0RvBEY9db22h3ooFs95VVDun6gdWQSvnuffOpI3lZDEwGlxTx1
kako bi se zajedno borili protiv nepravde.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …