Udarne vijesti

Abazović: Nakon deblokade pravosuđa spreman sam da podnesem ostavku

Premijer Dritan Abazović kazao je da su za njega prihvatljive sve opcije koje podrazumijevaju deblokadu pravosuđa, pa ta opcija bila i njegova ostavka.

On je gostujući u emisiji “Načisto” na TV Vijesti kazao da načelno podržava odluku Predjedništva Demokrata koje je pozvalo Skupštinu Crne Gore da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata prije nego se izaberu četiri člana Sudskog savjeta i makar jedan sudija Ustavnog suda, jer ubrzanje evropskog puta i sprečavanje institucionalnog sloma moraju biti prioriteti svih prioriteta.

Partija Alekse Bečića smatra da bi po Crnu Goru najbolje bilo da Abazović nakon izbora pravosudnih organa podnese ostavku na funkciju predsjednika 43. Vlade, te da se krene sa resetovanjem odnosa. Abazović ističe da nema problema sa tim.

“Načelno ga podržavam, jer svi moramo da imamo odgovoran pristup, jer svi moramo da imamo konsezus, pa da nakon toga kažemo dobro-sada idemo na izbore, novu vladu, rekonstrukciju. Ako neko ima još neki model, ok”, kazao je Abazović.

Na pitanje novinara je li spreman da podnese ostavku nakon toga, Abazović kaže da jeste.

“Kada smo pravili 43.vladu mi smo je pravili da bi deblokirali evropski put. Sve opcije koje podrazumijevaju da prvo sredimo situaciju u pravosuđu za mene i za moju partiju su prihvatljive”, poručio je Abazović.

On je saopštio i da nije doživio saopštenje Demokrata kao nešto što je ultimatum.

Ističe da želi da se rješavaju problemi.

“Nijesam došao da budem fikus u Vladi nego da donosim odluke”, dodao je Abazović

Ne možemo da odustanemo od euroatlantske perspektive Crne Gore, ko može da se uklopi dobrodošao je

Na pitanje o resetovanju stare većine, Abazović poručuje da Crna Gora ne može da odustane od euroatlantske perspektive Crne Gore.

“Tu nema nikakve dileme. Ko god može da se uklopli u koncept, više nego dobrodošao je. Mi i sad imamo specifičnu situaciju. Nemamo klasičnu političku Vladu”, naveo je Abazović.

Ništa od nacionalnih interesa Crne Gore nije ugroženo

Na pitanje misli li da je vrijeme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da ono što je Vlada predlagala radi.

“Crna Gora je umnogo drugačija od 30. avgusta 2020. godine. Nije drugačija u smislu da je izgubila svoj subjektivitet. Svi procesi koji su se desili nijesu se desili na štetu Crne Gore. To jje bila naša obaveza. Ponekad se osjećamo prilično usamljeno u odbrani građanske Crne Gore. To se manifestuje vrlo često, kroz različite političke izjave, ali najvažnije je da proces traje, pokrenut je i niko ga ne može zaustaviti. Da li mi makadam od puta možemo da pređemo brzo za godinu ili dvije, ili nam treba malo više vremena, možemo da idemo mnogo brže, ali ne može jedan da vuče za sve, treba još neko da pomogne u tome. Ništa od nacionalnih interesa Crne Gore nije ugroženo”, uvjerava Abazović.

CdM

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …