Udarne vijesti

Tužioci će odgovarati ako ne budu osuđeni Vukotić, Medenica…

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović zaprijetio je tužiocima da će odgovarati ako im eventualne optužnice protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i bivšeg rukovodstva “Plantaža” sudovi ne potvrde osuđujućim presudama.

“Pod uslovom da ovi slučajevi dobiju odgovarajući epilog sa stanovništa očekivanja tužilaštva, dakle da dobiju osuđujuće presude, onda tim ljudima koji su ovo pokrenuli treba čestitati, kazati ‘vi ste pokazali da ste dostojni funkcija na kojima se nalazite’. Ali, dozvolite da kažem nešto što će biti komentarisano kao jeres. Ničiji rad u Crnoj Gori posebno ničije obavljanje državnih poslova ne smije proći bez kontrole i kritičnog suda javnosti. A šta će biti ukoliko se pokaže da su ti ljudi nevini? Da li će se neko napokon u našoj javnosti zapitati to? Da li će mediji u Crnoj Gori otvoriti to pitanje. Ako ga ne budu otvarali, želim da im najavim da ću ga ja otvoriti, i da ću vrlo talasati ovako kako sada talasaju nezavisni mediji”, istakao je Đukanović u intervjuu Televiziji Crne Gore (TVCG).

Medenica je uhapšena 18. aprila zbog optužbe – da je stvorila kriminalnu organizaciju i protivzakoniti uticaj.

Šest članova bivšeg Odbora direktora “Plantaža” – Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković uhapšeno je juče u akciji “Plantaže” zbog navodnih malverzacija u poslu sa fabrikom briketa.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …