Udarne vijesti

SKANDAL: Predsjednik Opštine za jednu noć u bordelu potrošio 1560 eura opštinskog novca

Načelnik opštine Murter-Kornati Toni Turčinov službenom karticom je plaćao usluge u bordelu u austrijskom gradu Klagenfurtu. On je sredinom aprila 2019. godine za jednu noć potrošio 1560 eura budžetskog novca.

Turčinov je u bordelu La Cocotte između 1:37 i 3:38 ujutro tri puta upotrijebio opštinsku karticu. Dva puta je platio iznose od 600 eura i jednom od 360 eura, otkrio je hrvatski portal Telegram.

La Cocotte je u međuvremenu ugašen, ali dok je poslovao radilo se o legalnom bordelu koji je reklamirao kako nudi “erotično iskustvo” sa non stop show programom, a gosti su mogli birati intimno druženje sa 10 do 15 djevojaka.

Načelnik opštine Turčinov se pravdao time da se radilo o večernjem druženju sa potencijalnim gostima i domaćinima, a da je slučajno pri plaćanju pomiješao kartice.

Ipak njegovo opravdanje ne drži vodu jer je prema objašnjenju bivše predsjednice Povjerenstva za sukob interesa Dalije Orešković morao sporni iznos u uplatiti u budžet.

Turčinov tvrdi da je sporni iznos, vratio tako što je privatnom karticom platio neke druge troškove opštine. On je zato kao dokaz priložio račun iz hotela koji je iznosio tačno 1560 eura, kao i račun u bordelu.

Problem je taj što su iz opštine novinarima Telegrama rekli kako su na spomenuto putovanje išle ukupno tri osobe, a hotelu je plaćeno noćenje za 12 osoba. Iz općine nisu dali podatke o još devet osoba koje su bile zbog zaštite privatnosti.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …