Udarne vijesti

Evropa sad: Podržavamo skraćenje mandata Vladi

Podržavamo skraćenje mandata aktuelnoj manjinskoj Vladi, jer se pokazala kao nekompetentna da vodi zemlju kroz ekonomske izazove s kojima se svijet suočava, kao i da ostvari očekivanja gradjana o prosječnoj zaradi od 1,000 eura, minimalnoj penziji od 450 eura i punoj zaposlenosti, do kraja naredne godine, saopšteno je iz pokreta Evropa sad.

Dodatni razlog je očigledno lošija turistička sezona. Osim toga, aktuelna Vlada nema podršku gradjana, usporila je reforme i nema potrebnu stabilnost, niti parlamentarnu većinu, da deblokira pravosudje i snažnije iskorači na putu ka EU.

Podržavamo potpisivanje Temeljnog ugovora čime bi bila uspostavljena pravna jednakost medju vjerskim zajednicama. A bojazan da bi se padom Vlade dovelo u pitanje potpisivanje Temeljnog ugovora smatramo neosnovanim. Trenutna Vlada, ukoliko to želi, može odmah potpisati ugovor sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, završavajući proces koji je počela prethodna Vlada, a koju je sadašnji premijer srušio nakon sto je utvrdila Temeljni ugovor na sjednici 26. januara.

Stoga, jedini izlaz iz političke krize u koju nas je uvukao ovaj neuspjeli politički eksperiment koji je potpuno poništio tekovine 30. avgusta, vidimo u novim izborima i formiranju stabilne parlamentarne većine koja bi ispunila sva legitimna očekivanja gradjana, uključujući bolji standard, vladavinu prava i opipljive EU integracije.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …