Udarne vijesti

Danilovgrađani slabo plaćaju porez, Bošković najavio naredne korake

Najveći izazov u narednom periodu za Opštinu Danilovgrad biće stvaranje uslova za povećanje budžetskih prihoda, jer su odlukom 42. Vlade Crne Gore značajno smanjena finansijska sredstva lokalnim samoupravama, kazao je Branko Bošković, predsjednik Opštine Danilovgrad.

On je istakao da su, pored toga, pandemija kovida, a zatim i kriza prouzrokovana ratom u Ukrajini dodatno uticali na finansijsku stabilnost Opštine.

Kao čovjek koji dolazi iz privrede maksimalno ću se angažovati na stvaranju uslova za realizaciju projekata koji su neophodni našoj opštini kako bi se prepoznala na poslovnoj mapi Crne Gore. Projekti već postoje i radimo na tome da uvjerimo investitore da smo mi kredibilni i odgovorni partneri za njihovu realizaciju. Ubijeđan sam da ću sa svojim timom u tome i uspjeti – istakao je Bošković.

Naglasio je da je naplata duga za porez na nepokretnosti jedan od glavnih izvora prihoda Opštine.

– Poslednjih godina je procenat naplate po tom osnovu bio znatno manji nego inače, pa samim tim i sredstva koja su predviđena budžetom po tom osnovu. Već sam sa svojim saradnicima preduzeo određene korake, tako da će od 11. jula naši zaposleni vršiti podjelu rješenja dostavljanjem na kućnu adresu i očekujem pozitivne efekte – naveo je Bošković.

Što se tiče zaštite parka prirode Rijeka Zeta i ispuštanja otpadnih voda u rijeku, Bošković je pojasnio da zakon propisuje da svaka kompanija koja bi mogla da utiče na ekosistem Zete mora da posjeduje sistem za prečišćavanje otpadnih voda i vodnu dozvolu.

– Neke kompanije ih i posjeduju. Kao rješenje problema ispuštanja otpadnih voda u rijeku Zetu, privredni subjekti, koji su već ranije označeni kao izvori zagađenja, dužni su da opreme postrojenja savremenim kolektorima i filterima za prečišćavanje. To su, svakako, značajne, ali neophodne investicije za kompanije. Ovo pitanje zahtijeva koordinaciju između opštine, privrednih subjekata i nadležnih institucija i na tome ćemo u narednom periodu raditi – zaključio je Bošković.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …