Udarne vijesti

Abazović mještane Veruše koji su najavili protest pozvao na sastanak

Premijer Crne Gore Dritan Abazović pozvao je danas na satsanak mještanima Veruše, saznaje nezvanično portal Dan. Kako saznaje, ukoliko prihvate poziv sastanak bi se održao u 10.30 časova.

Podsjećamo, građani Lijeve Rijeke i Veruše najavili su da će u 19.00 časova održati protestno okupljanje na kružnom toku na Zlatici. Oni će tim putem iznijeti svoje zahtjeve i onemogućiti pristup na auto-put.

Oni su ranije navodili da kako do petlje Veruša, nije izrađena saobraćajnica- pristupni put, kojim bi se građani i stanovnici sela Mjesne zajednice Lijeva Rijeka i Brskut, mogli uključiti i isključiti sa auto – puta do postojećeg magistralnog puta Bioče – Lijeva Rijeka – Mateševo i doći do svojih kuća, mještani su planirali protestni skup.

Mještani su ranije poručili da “svi dosadašnji razgovori i kontakti sa predstavnicima lokalne i državne uprave, nisu dali očekivane rezultate. Građani su bili obmanjivani, zamajavani ili jednostavno slagani od strane političara i onih koje plaćamo da rade u naše ime i za naše dobro”.

Veruša važi za jedno od najpoznatijih podgoričkih odmarališta, a mještani tvrde da na tom području ima preko 2000 kuća i vikendica.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …