Udarne vijesti

Najviše Rusa: U Turističkoj organizaciji Bar očekuju rekordnu ljetnju sezonu


BAR ( Mediabiro)- Nakon uspješne serije koncerata u prethodnom periodu, Turistička organizacija Bar (TO Bar) nastavlja sa organizacijom zabavno-umjetničkog programa. Povodom predstojećeg praznika Dana državnosti Crne Gore, direktor TO Bar Ivan Kovač, najavio je da će Barani i turisti imati priliku da na Šetalištu kralja Nikole uživaju u nastupu Marka Luisa, ,,Barcelona Gipsy Balkan orchestra” i di-džeja After Affair-a. Tradicionalna manifestacija ,,Ljeto sa zvijezdama” održaće se 16. jula, a učesnici programa su pjevači Danijel Alibabić i Dženan Lončarević.
,,Svake naredne subote, u večernjim satima, organizovaćemo po jedan koncert. U okviru ,,Party bus-a”, 23. jula očekuje nas koncert Marčela. Njega će pratiti grupe Džanum i Bolero. Takođe, 30. jula nastupiće Padrino bend, a nakon toga slijedi Nataša Bekvalac, kao i di-džej Ćoske. Lokalni pjevač Milić Šarović nastupiće šestog avgusta, a nakon njega Milica Pavlović i di-džej Stanko. Kao završnica, 13. avgusta očekuje nas veliki koncert Tonija Cetinjskog, kojeg će pratiti naši lokalni bendovi Akademija i grupa Grim, ” navodi Kovač.
Kada je riječ o manifestacijama, u planu je organizacija Spičanske, Šušanjske i noći Dobre vode. Iz TO Bar ne kriju zadovoljstvo što su uspješno počeli sezonu, a tome svjedoče pozitivni podaci o naplati boravišne takse.
,,Dakle od početka godine, pa do početka jula, naplatili smo 204.155 eura. U odnosu na 2019, koja služi kao ,,reper” za sve ostale godine, za 32 odsto je veća naplata. Do kraja jula, imali smo 30.593 gostiju. Osim toga, imali smo 449.025 noćenja. To je duplo više u odnosu na prethodnu godinu.”
I hotelski smještaj bilježi sjajne rezulate. Čak 3,7 puta više gostiju nego 2021. Struktura gostiju je takođe raznovrsna. Prednjače Rusi sa 8.000, zatim Srbija sa 5.900, Bosna i Hercegovina sa 3.170 turista. Slijede Ukrajina, Poljska, Njemačka, Kosovo, Bjelorusija, Turska.
Redizajnirani sajt bar.travel sa mnoštvo korisnih informacija, preko 90 tipskih fotografija i novom planinarskom mapom, ove sezone olakšava boravak turistima u gradu.
Kovač otkriva da se trenutno radi na izradi brošure koja će biti posvećena aktivnom odmoru, a sve interesantne detalje posjetioci će moći da pročitaju na preko 52 strane.
Do kraja jula, TO Bar nastupiće po prvi put na sajmu ,,Global BirdFair” u Engleskoj, gdje će imati priliku da predstavi interesantne vrste ptica sa područja ove opštine.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Deseti dan protesta prosvjetnih radnika: Još uvijek čekaju ključeve od stanova

Prosvjetari iz Budve deset dana provode po šatorima na ledini ispred zgrade Opštine Budva. Njih …