Udarne vijesti

Izraelci otvaraju i četiri dodatna retail parka

Ministar finansija, mr Aleksandar Damjanović sastao se danas sa počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom i Eitanom Bar Zeevim, predsjednikom Odbora direktora Big shopping centers group, koji je suvlasnik AFI Properties, i razgovarano je o potencijalnim izraelskim investicijama u Crnoj Gori.
Ministar Damjanović je naglasio da je namjera Vlade da obezbijedi povoljniji biznis ambijent u skladu sa zakonskim okvirom, saglasno agendi koju Crna Gora ima na putu članstva u Evropsku uniju.
Uz ocjenu da Crna Gora ima veliki neiskorišćeni potencijal, Rinot je prenio interesovanje izraelskih kompanija za ulaganje u crnogorski turizam, trgovinu ali i energetski sektor – obnovljive izvore energije.
Zeev je kazao da je kompanija i pored velike investicije koja je nedavno realizovana u Crnoj Gori, kupovinom Delta City Podgorica, zainteresovana da proširi ulaganja. Najavio je plan za otvaranje četiri dodatna retail parka, u primorskom i kontinentalnom dijelu Crne Gore koji bi, prema njegovim projekcijama, omogućili oko dvije hiljade radnih mjesta.
Ministar je zahvalio na interesovanju, ocjenivši da su svi kredibilni investitori dobrodošli, kao i da nova radna mjesta znače mnogo za crnogorsku ekonomiju.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …