Udarne vijesti

Abazović: Ako ne postoji većinska podrška poslanika Vladi – sve opcije su na stolu

Podršku za Vladu smo tražili od 81 poslanika, ako ona postoji većinski – dobro, ako ne, sve opcije su na stolu, meni je to prihvatljivo – kazao je premijer Dritan Abazović.

Istakao je da smatra da je Temeljni ugovor “potpuno u skladu sa Ustavom i zakonom”.

Siguran sam da će da se desi isto što i sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, želimo da stovrimo sitno politikanstvo – dodao je on.

Na pitanje čiju podršku očekuje u Parlamentu, Abazović je podsjetio da je juče pozdravio odluku DPS-a o uskraćivanju podrke Vladi.

  • Inače oni (DPS) vrlo često donose vrlo mudre odluke – dodao je Abazović.

Podsjetio je da kada su pavili manjinsku vladu, tražili su podršku od svih.

Podršku smo tražili od 81 poslanika, ako ona postoji većinski – dobro, ako ne, sve opcije su na stolu, meni je to prihvatljivo. Nikakvu ne pravim galamu, ne pominjem termin izdaja. Imamo svoje političke stavove, tvrdim da ovo nema veze sa Temeljnim ugovorom. Vrijeme će pokazati šta je stvarno cilj. Mislim da je problem pravda, a da je pravda najveća evropska agenda. isporuka rezultata u poglavljima 23 i 24 – naglasio je premijer.

Temeljni ugovor nam je trebao, ističe Abazović, da bi mogli da idemo prema 49 i 54.

Kako izabrati Sudski savjet bez 49 ili 54. Neka objasni DPS i Ranko Krivokapić kako može da se uradi bez toga. Ako imaju neku skrivenu agendu neka kažu. Pokušavam da Crnu Goru guram prema pomirenju. Zatvaramo crkvena pitanja – dodao je on.

Prema EU se, kaže Abazović, ne ide da Temeljni ugovor sa vjerskom zajednicom ne može da se donese 10 godina.

Destabilizacija nije solucija. To je sasvim jedna izvrnuta teza – kazao je Abazović.

O ministrima koji nisu bili tu kada se glasalo o Temeljnom ugovoru: Volio bih da su bili i da su se izjasnili na bilo koji način.

Odgovarajući na pitanje da li su mu prihvatljiva bila opravdanja ministara koji su odsustvovali sa sjednice kada se glasalo o Temeljnom ugovoru, Abazović je rekao da svako nosi svoju odgovornost.

Volio bih da su bili tu i da su se izjasnili na bilo koji način. Mi nismo zemlja koja je centraliovana. Svi ljudi nose svoju odgovornost, ja neću praviti pritisak ni na koga – istakao je Abazović.

Na pitanje da li smatra da doprinosi stabilizaciji time što ne uvažava stav 37 poslanika koji kažu da je to ishitrena odluka i treba je dodatno provjeriti, Abazović odgovara da je jedna stavka sporazuma koji su potpisali regulisanje pitanja sa vjerskim zajednicama.

Šta hoće kolege da kažu – ako neka investicija nije po njihovoj volji, treba oboriti Vladu. Ja idem po agendi – kazao je premijer.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Đukanović: Program Evropa sad vodi Crnu Goru u bankrot

Da nam razum bude ispred inata, da mržnja prema bilo kojoj partiji ili pojedincu ne …