Udarne vijesti

Inspekcija će kažnjavati markete zbog marže, trgovci ćute o njihovoj visini

Od prošlog petka, kada je na snagu stupila odluka Vlade kojom je visina marži na pšenično brašno, šećer, ulje i so u maloprodajama ograničena na sedam, odnosno pet odsto u veleprodajama, nijesu utvrđena nepoštovanja te odluke, rečeno je Pobjedi iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Inspektori tržišne inspekcije će, kako nam je rečeno, tokom redovnih kontrola, utvrđivati i da li se trgovine pridržavaju odluke Vlade kojom su ograničene marže na osnovne životne namirnice. Ukoliko inspektor utvrdi da se trgovci ne pridržavaju privremenih mjera za ograničavanje cijena proizvoda, narediće otklanjanje nepravilnosti.

Za pravno lice predviđena je kazna od pet do deset hiljada eura, a za odgovorno lice od 500 do hiljadu eura. Preduzetnicima za nepoštovanjem odluke prijeti kazna od 500 do dvije hiljade eura, a fizičkom licu od 500 do hiljadu eura. Učiniocu prekršaja, kako objašnjavaju iz UIP-a, može se izreći i mjera zabrane obavljanja trgovine od 30 dana.

Najveći trgovinski lanci u Crnoj Gori prije desetak dana nijesu htjeli da komentarišu odluku Vlade o smanjenju marže. Iz trgovinskih lanaca nijesu odgovorili ni na pitanje Pobjede kolike su bile dosadašnje marže na tim proizvodima.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Mandić: DF-u se ne sviđa sve u dokumentu o rekonstrukciji, ali to je prilika da svi budemo zajedno

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da …