Udarne vijesti

DPS danas o daljim potezima nakon usvajanja Temeljnog ugovora

Dan nakon što je Vlada usvojila Predlog Temeljnog ugovora sa SPC, i dan nakon što je SDP poručio da što se njih tiče više nema njihovu podršku, iz DPS-a su poručili da će o daljim potezima javnost upoznati danas nakon sjednice Predsjedništva te partije. Iz Ure nijesu željeli da se oglašavaju, a građani poručuju da im ništa nije jasno. Glavni odbor SD-a predložio skraćenje mandata Skupštine.

Iz Vlade je u petak zvanično saopšteno da je usvojen Prijedlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve. Najavu premijera o eventualnom ponavljanju glasanja iz SDP-a ocijenili su pravno neutemeljenom, a dan nakon sjednice ostaju pri stavu da je što se njih tiče Vlada izgubila podršku u Parlamentu, te da će inicirati skraćenje mandata Skupštini. DPS će, kako je najavljeno, danas na Predsjedništvu odlučiti o daljim potezima. I iz Građanskog pokreta URA juče nijesu željeli da se oglašavaju, jer će sve, kako su nam kazali, biti jasnije danas.

I dok građanima ništa nije jasno, donosici odluka su dobro raspoloženje sa jučerašnje sjednice Vlade prenijeli na društvene mreže. Pa je tako jedan od lidera DF-a Milan Knežević inicirao klađenje da li će ministri iz SDP-a izaći iz Vlade, na šta je ministar odbrane upitao može li u rubljama.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …