Udarne vijesti

Glovo pod istragom Evropske komisije

Aplikacija za dostavu hrane Glovo, u kojoj je njemački Delivery Hero nedavno kupio 94 odsto akcija, potvrdila je da je njeno sjedište pod istragom.

Takođe su istakli da sarađuju sa evropskim regulatorom.

Istražitelji Evropske komisije (EK) pretražili su kancelarije nemačke digitalne kompanije Delivery Hero u Berlinu i njenog predstavništva Glovo u Španiji zbog sumnje da su kršile propise o tržišnom udelu. Iz EK su prethodno objavili da su pretražili kancelarije digitalnih kompanija za dostavu koje su pod sumnjom da su se udružili u kartel, piše Poslovni dnevnik.

“Predmet istrage je navodni dogovor ili usklađena praksa deljenja tržišta naručivanja i dostave hrane, namirnica i druge robe široke potrošnje u zemljama Evropske unije (EU)”, objavila je Komisija.

Na vest su odmah reagovali iz Just Eat Takeawaya, najveće digitalne grupe za dostavu hrane u EU, Ubera, vlasnika Uber Eatsa, Deliverooa, Bolta i kompanija za dostavu namirnica Gorillas i Flink te Wolta izjavama da njihova sedišta kompanija nisu bila pod istragom.

Komisija tek treba da utvrdi da li je kompanija prekršila evropske propise o tržišnom udelu. Dokaže li se, može joj izreći novčanu kaznu u visini do 10 odsto njenog globalnog prometa.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …