Udarne vijesti

Počeo sastanak lidera vladajuće većine, tema će biti i ugovor sa SPC

UVladi Crne Gore počeo je razgovor lidera stranaka koje su na vlasti, a očekuje se da će tema susreta biti za sjutra najavljeno glasanje o nacrtu takozvanog temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Sastanku prisustvuju premijer Dritan Abazović, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade, Raško Konjević.

Tu su i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, bez portfelja Adrijan Vuksanović, kao i Andrija Popović (LP), Nik Đeljošaj (Albanska alternativa) i Genci Nimanbegu (Forca), javlja RTCG.

Vlada Crne Gore bi, kako je ranije najavljeno, sjutra trebalo da glasa o predloženoj verziji ugovora o odnosima države i SPC što je izazvalo protivljenje velikog dijela političke i građanske javnosti.

Ministre odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji se protive sadržaju ugovora, premijer Dritan Abazović nazvao je “ekstremistima koji imaju za cilj da destabilizuju Vladu i da državu vrate u devedeste godine”.

Ministar odbrane Raško Konjević je na Tviteru odgovorio Abazoviću ocjenom da je “bolje biti ekstremista za svoju državu, nego njen izdajnik”.

DPS Mila Đukanovića je ranije saopštio da se protivi formulacijama ugovora, koji je Vlada usaglasila sa SPC.

Pojedini mediji javili su da su o “temeljnom ugovoru” i sinoć razgovarali Đukanović i Abazović, ali detalji tog susreta javnosti nisu poznati.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …