Udarne vijesti

Očekuje se sastanak Abazovića, Đukanovića i Konjevića, stigli Đeka, Joković…

U Vladi Crne Gore očekuje se razgovor premijera Dritana Abazovića sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i potpredsjednikom Vlade Raškom Konjevićem.

Glavna tema razgovora trebalo bi da bude potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Reporter RTCG javlja da su na sastanak u Vladu došli potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Vladimir Joković, ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka, bez portfelja Adrijan Vuksanović, kao i Andrija Popović (LP), Nik Đeljošaj (Albanska alternativa)…

Prema saznanjima Portala RTCG, nije isključeno da na sastanak premijera, šefa države i potpredsjednika Vlade dođu i predstavnici stranaka nacionalnih manjina.

Ministar Đeka jutrs ispred Vlade Ministar Đeka jutrs ispred Vlade (Foto: RTCG)
Podsjećamo, Predsjedništvo Građanskog pokreta URA saopštilo je sinoć nakon sjednice kako podržavaju potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC.

Smatraju da je to pitanje koje Crnu Goru opterećuje deset godina i da u najskorije vrijeme na njega treba staviti tačku a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim načelima i Ustavom.

Vlada Crne Gore bi, kako je ranije najavljeno, sjutra trebalo da glasa o predloženoj verziji Temeljnog ugovora o odnosima države i SPC.

Ministre odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji se protive sadržaju ugovora, premijer Dritan Abazović nazvao je “ekstremistima koji imaju za cilj da destabilizuju Vladu i da državu vrate u devedeste godine”.

Ministar odbrane Raško Konjević je na Tviteru odgovorio Abazoviću ocjenom da je “bolje biti ekstremista za svoju državu, nego njen izdajnik”.

DPS Mila Đukanovića je ranije saopštio da se protivi formulacijama Temeljnog ugovora, koji je Vlada usaglasila sa SPC.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

URA: Rušenje Vlade plod dogovora Đukanovića i Bečića, neka je srećno u oba doma

Sve sto se desilo večeras direktno je plod dogovora predsjednika DPS-a Mila Đukanovića i predsjednika …