Udarne vijesti

Kvadrat stana u Budvi, ipak, neće plaćati više od 650 eura

Prosvjetni radnici u Budvi, njih više od 140, kojima već osam godina kasni izgradnja stanova, neće, ipak, plaćati kvadrat više od 650 eura, rečeno je juče na sastanku koji je u budvanskoj opštini održan između predstavnika nastavnika, opštine i Ministarstva prosvjete, nezvanično saznajemo.

Pored toga što im stanovi nijesu izgrađeni na vrijeme, njima je sporna bila cijena kvadrata. Ranije, kada su se javili na konkurs, bilo im je rečeno da će kvadrat plaćati 650, ali je nedavno saopšteno da se, ipak, cijena povećava na 890. Oni su zbog toga prošle sedmice organizovali protest ispred zgrade Vlade I zatražili su od nadležnih da reaguju.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je to I učinio i organizovao je sastanak u Budvi. Obišli su svi zajedno sporno zgrade i saglasili su se da cijena ne može da iznosi 890 eura.

-Vidjeli su i da radovi nijesu pri kraju – rekao je naš sagovornik.

Stambena zadruga, koju je osnovao Sindikat prosvjete, trebalo je sa Cijevnom komerc da završi sporne zgrade. Prosvjetari sumnjaju da je u ovom slučaju bilo brojnih malverzacija, sumnjivi sui m tokovi novca. Podsjetili su da je Budva uložila deset miliona, te Ministartsvo 700.000. Negodovali su što kasni izgradnja stanova koje navodno treba da kupe po povoljnijim uslovima.

Neki od njih su prije sedam godina podnijeli prijavu tužilaštvu, ali kažu da se ništa nije uradilo po tom pitanju. Pozvali su zato Tužilaštvo i pravosuđe da reaguju.

Na sastanku je juče, kako nam je nezvanično ispričao sagovornik, rečeno da će se o ovom slučaju govoriti urgentno na sjednici Vlade, sada u petak. Treba, takođe, da se formira zajednička komisija, koju će činiti predstavnici prosvjete, Opštine i Ministarstva. Zajedno treba da analiziraju dokumentaciju i utvrde kada bi ovi stanari mogli da uđu u svoje nove domove. U slučaju da se to ne desi ubrzo, očekuju od nadležnih da im obezbijede neki alternativni smještaj.

Nastavnici su se onda I na protestu žalili da ne mogu više da žive privatno,da im se sada povećava kirija, da ne mogu da plaćaju 600 eura.

Na tom skupu ispred Vlade poručili su i da će sami, mimo nadležnih, rješavati ovaj slučaj. Kazali su da su angažovali advokata, da je saglasnost za to potpisalo njih oko 70. Tražiće i obeštećenje zbog prolongiranja rokova. Nastavnici su negodovali što su godinama ulagali u sporni fond. Govorili su da je to bio pogrešan voz za dobijanje krova nad glavom.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …