Udarne vijesti

Ubistvo Šakovića: Identifikovani DNK egzekutora i pomagača

Istražitelji su prikupili mnoštvo dokaza značajnih za rasvjetljavanje ubistva Podgoričanina Milića Šakovića u Budvi i očekuju da će uskoro razotkriti uloge svih učesnika ovog zločina.

To je Pobjedi potvrđeno iz više izvora.

Kako nam je nezvanično saopšteno, pomaka ima u istrazi i svakodnevno se dolazi do novih saznanja koja nesumnjivo pomažu u razotkrivanju ubice i njegovih pomagača.

DNK koji je policija pronašla nije pronađen u crnogorskoj bazi, pa su istražitelji tražili međunarodnu pomoć kako bi sa sigurnošću potvrdili identitet osumnjičenog.

Nezvanično nam je saopšteno da su pronađena dva DNK osoba koja se dovode u vezu sa ubistvom Šakovića.

Milić Minja Šaković, koji je u policijskim evidencijama označen kao član škaljarskog klana, ubijen je 17. juna oko 23.40 časova u lokalu „Korkovado“ ispred zidina Starog grada u Budvi.

Šaković je bio poznat kao višestruki povratnik. On je sa bratom Markom osuđen zbog ubistva Podgoričanina Miroja Baošića, koji je likvidiran 2005. godine u sačekuši ispred kuće.

Njegovo ime pominjano je u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog „Sale mutavi“, ali srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada ga nije zvanično teretilo za taj zločin.

Milić Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović. Operativna saznanja policije ukazuju da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Minja Šaković je u policijskom dosjeu bio poznat i po nedozvoljenom držanju oružja, nasilničkom ponašanju i iznudi.

Šaković je bio osuđen na godinu zatvora, jer je sa prijateljem Darkom Lakovićem 2010. pokušao da nelegalno pribavi korist iz magacina firme Ljupčeta Videvskog, odnosno da oduzme piće vrijednosti oko 12.000 eura. Na teret im je stavljeno krivično djelo iznuda. Samo godinu dana kasnije, osuđen je na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad porodicom Škrijelj.

Istražitelji su više mjeseci provjeravali porijeklo imovine Šakovića i na kraju obustavili finansijsku istragu protiv njega.

SDT je u septembru prošle godine podiglo optužnicu protiv sedmočlane grupe koja je okrivljena da je pripremala ubistvo Šakovića u martu 2021. godine.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …