Udarne vijesti

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog statusa službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, kazao je ministar Filip Adžić na sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata službenika MUP-a i Uprave policije.

Sastanak u Ministarstvu unutrašnjih poslova organizovan je povodom završne faze usklađivanja Kolektivnog ugovora za zaposlene u MUP-u, u cilju poboljšanja uslova, prije svega povećanja zarada. Sastanku je prisustvovala i predstavnica Ministarstva finansija.

fotografija sa sastanka sa predstavnicima Sindikata

Tokom sastanka ministar se osvrnuo i na primjenu Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, koja je stupila na snagu 30.juna 2022. godine, te će policijski službenici uvećane zarade primiti za mjesec jul.

Pored toga, na sastanku je dogovoreno da se u što kraćem roku počne sa izmjenom Uredbe o grupama poslova i koeficijentima za zarade policijskih službenika, koja bi se primjenjivala od 01.01.2023. godine, a dala bi dodatan doprinos u smislu uvećanja zarada policijskim službenicima.

Prioriteti 43. Vlade u najvećoj mjeri vezani su za nadležnosti MUP-a, zbog toga se od službenika očekuje puno. Svjesni te činjenice menadžemt MUP-a daje puni doprinos kada su u pitanju bolji uslovi rada, što pokazuje i proaktivan pristup u izradi Kolektivnog ugovora, na koji službenici čekaju 20 godina, saopštio je ministar.

Imate moju punu podršku, zalagaću se za ostvarivanje zahtjeva policijskih službenika u mjeri mogućeg, a sve u cilju poboljšanja standarda onih koji brinu o bezbjednosti države Crne Gore i njenih građana, istakao je ministar Adžić.

Predstavnici Sindikata su zahvalili ministru Adžiću na angažovanju u punom kapacitetu kada je u pitanju rješavanje problema službenika Uprave policije. Obećanja koja ste nam dali počela su da se ostvaruju, očekujemo da ćete nas i dalje podržavati u naporima za bolje uslove rada, kazali su predstavnici Sindikata.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …