Udarne vijesti

Haos na Bulevaru PG-DG: Vozači ne znaju pravila, rizik od udesa ogroman

Otvaranje Bulevara Podgorica-Danilovgrad najavljuje se za 13. jul, a dok se to ne desi, vozači su svakodnevno u riziku da izazovu ili budu svjedoci udesa, jer se veliki broj vozila kreće u suprotnom smjeru, pa čak iz pogrešne trake ulaze u kružne tokove. Policiji je sve to poznato i kažu da će da pojačaju kontrolu.

Finiš radova na Bulevaru Podgorica – Danilovgrad i nevjerovatni prizori. Toliko vozila se kreće u pogrešnom smjeru da je pravo čudo što do sada nije bilo više saobraćajnih nezgoda.

Dok neki vozači ne prate dovoljno saobraćajne znake čini se da ima i onih kojima je problem da voze do kružnog toka, pa sebi skraćuju put vožnjom u suprotnom smjeru.

Sve to poznato je policiji kojoj su već stizale prijave zbog dešavanja na ovom putu.

“Rekao bih da je to u svijesti našeg naroda, ljudi gledaju što prije da stignu, zato i apelujemo na njih da ne koriste tako te prčice, da budu strpljivi da ne bi došlo do nekih većih i težih nezgoda”, kazao je Dejan Janković iz Stanice policije za bezbjednost saobraćaja.

Nije iznenađujuće ni ako vašu traku koristi kamion, koji iz kontra smjera, ulazi u kružni tok. A da sve bude još čudnije, bulevar još nije završen, a već je bilo saobraćajnih nezgoda.

“Pošto Bulevar prelazi u drugu opštinu, odnosno pripada opštini Danilovgrad, nemamo preciznu informaciju oko broja nezgoda, ali u proteklom periodu u zadnjih 15 dana bila je jedna nezgoda sa teškim tjelesnim povredama”, ističe Janković.

Zato iz policije apeluju na oprez.

“Prvo građani nijesu informisani, ima onih koji dođu sa strane, nijesu informisani za izvođenje radova, kada nađu na radove nemaju koordinaciju, odnosno da vide tu vertikalnu privremenu saobraćajnu signalizaciju”, napominje Janković.

Zbog svega, Janković poziva vozače koji putuju na relaciji Podgorica – Danilovgrad, da do završetka radova na bulevaru, koriste put prema Spužu.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …