Udarne vijesti

Daka Davidović čeka odgovor do petka

Iako je biznismenu Miodragu Daki Davidoviću prošle sedmice na sastanku sa predsjednikom borda direktora Elektroprivrede Milutinom Đukanovićem rečeno da će mu eventualni uslovi za isporuku struje Željezari biti prezentovani početkom ove sedmice, te informacije još nema, jer mu je rečeno da će se o tom pitanju morati izjasniti bord direktora EPCG, kazao je Davidović Pobjedi.

Očekuje da bi do petka, kada je zakazan novi sastanak radnika Željezare u vezi sudbine ove fabrike, trebalo da bude poznato pod kojim uslovima bi EPCG isporučivala struju u slučaju da Davidović dogovori da od turske kompanije Tosjali kupi Željezaru.

Do tada je i spreman da čeka da mu Turci konačno saopšte svoju ponudu za prodaju fabrike, imajući u vidu da su tokom nedavne posjete crnogorskoj vladi iskazali volju da koriguju prvobitno ponuđenu cijenu od 25 miliona eura.

Davidović je inicijalno bio spreman da fabriku kupi za 15,1 miliona eura, za koliko su je Turci prije deceniju kupili od države, ali će se konačno izjasniti kada od njih stigne zvanična ponuda.

Čekamo do petka, ako bude dogovora, bude, ako ne, imamo mi šta da radimo – poručio je Davidović.

Sastanak bi u petak kod premijera Dritana Abazovića trebalo da bude održan prije sjednice Vlade. Prošlog petka radnici Željezare su izašli zadovoljni sa sastanka, jer je, kako su kazali, država stala iz njih. Na izraženu spremnost Vlade da uđe u vlasničku strukturu Željezare, Davidović je bio uzdržan navodeći da je to za sada „na dugom štapu“, ali je ukazao da bi radije, ako to bude moguće, kompaniju vodio samostalno.

Abazović je prethodno pomenuo da ima još zainteresovanih investitora, ne otkrivajući o kome je riječ, ali istovremeno najavio podršku Davidoviću, ukoliko uspije da se dogovori sa Turcima. Ocijenio je da cijena od 25 miliona možda i nije toliko visoka, da nijesu neophodne ogromne investicije da bi se Željezara ponovo vratila u pogon, imajući u vidu da je Toščelik, prema njegovim riječima, načinom rada narušio ovu kompaniju.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …