Njegoševa ulica dobija još sedam platana

Radovi na rekonstrukciji Njegoševe ulice, vrijednosti 846.754,53 eura, ušli su u završnu fazu. Osim radova na postavljanju kamenih ivičnjaka i ploča na trotoarima, slijede i radovi na dopunjavanju postojećeg drvoreda u pomenutoj ulici.

Prije početka izvođenja radova, ispitan je kvalitet postojećeg biljnog fonda i utvrđeno da je drveće u Njegoševoj ulici ograničenog kvaliteta i da u narednom periodu treba posvetiti posebnu pažnju njegovoj njezi, na čemu će se posebno raditi.

Osim toga, projektom je predviđena sadnja novih sadnica platana, koje je omiljeno drvo u urbanim sredinama, a kojima se Podgorica posebno ponosi. Imajući u vidu da mnogi bulevari svjetskih metropola duguju dio svog šarma ovom prelijepom drveću, ono će krasiti i rekonstruisanu Njegoševu ulicu.

Podsjećemo, osim sedam novih platana, planirano je i zadržavanje svih ostalih postojećih u Njegosevoj ulici. U toku izvođenja radova, moralo je biti uklonjeno jedno stablo na uglu Bulevara Ivana Crnojevića i Njegoševe ulice, jer je kod istog utvrđeno oboljenje poznatije kao rak kore, kao i jedno stablo na uglu ulica Njegoševe i Hercegovačke, koje je bilo nefunkcionalno, odnosno sklono padu.

Provjerite slična mjesta

CUP: Unija poslodavaca 17. godina nije dokazala svoju reprezentativnost

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da je Unija poslodavaca (UPCG) jedina organizacija poslodavaca u …