Udarne vijesti

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca i bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatre, izjavljenu protiv rušenja objekta na ostrvu Sveti Nikola u Budvi. Po ocjeni ministarstva, podnosilac žalbe nije pribavio rješenje o legalizaciji objekta, te da se takvo postupanje mora sankcionisati mjerom kakva je rušenje objekta. Po Zakonu o upravnom postupku, žalba koju je izjavila kompanija “Global TS Montenegro” se odbija.

Inspekcija je, kako se navodi u rješenju ministarstva, tokom nadzora utvrdila da je zatečen objekat u fazi grubih građevinskih radova, a da za njega nema prijave građenja niti građevinske dozvole ili nekog drugog odobrenja za navedeno građenje.

Objekat je evidentiran u Listu nepokretnosti PJ Budva, broj 2821, sa teretom, nema dozvolu.

Firma “Global TS Montenegro” je 2017. godine zaključila kupoprodajni ugovor sa kompanijom “San investments”, (koja je u dijelu javnosti povezivana sa kontroverznim srpskim biznismenom Stankom Subotićem), čime je postala vlasnik preko 30 hiljada kvadrata zemlje na ostrvu Sveti Nikola, kod Budve.

Milioner Taksin Šinavatra postao je premijer Tajlanda 2001. godine, a 2006. je svrgnut sa vlasti. Tri godine kasnije dobio je počasno državljanstvo Crne Gore.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …