Abazović i ministri u srijedu obilaze veliku investiciju na Primorju

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija mr Ervin Ibrahimović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović posjetiće u srijedu, 6. jula lokaciju budućeg vodenog terminala na Aerodromu u Tivtu i pristigli plutajući dok za remont superjahti u Bijeloj.

Prilikom obilaska gradilišta vodenog terminala u Tivtu u pratnji premijera i ministara biće i rukovodstvo Opštine Tivat, JP Morsko dobro i Aerodrom Tivat, dok će delegacija Vlade plutajući dok u Bijeloj obići zajedno sa menadžmentom kompanije “Adriatic 42” na čelu sa predsjednikom Borda direktora dr Radom Antolovićem. Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Abazovićem upoznaće se detaljnije sa izgradnjom vodenog terminala, kao i projektom u Bijeloj u koji je do sad investirano oko 40 miliona eura, a koji ima za cilj preporod industrije brodogradnje i remonta u Bijeloj.

U nekadašnje brodogradilište u Bijeloj stigao je plutajući dok koji je, kompanija Adriatic 42, odnosno konzorcijum koji čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, kupili za potrebe servisiranja i remonta jahti. U pitanju je dok nove generacije vrijedan više miliona eura, dugačak 180m, širok 37m sa kapacitetom od 10.000 tona teretnih plovila, što mu omogućava da primi najveće svjetske jahte.

Nakon posjete brodogradilištu u Bijeloj biće upriličene izjave za medije, u 11.45 sati.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke.

Provjerite slična mjesta

Izabran novi Odbor direktora EPCG, nema Jokovića

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore izabran je novi Odbor direktora u sastavu Ivan …