Od Glavnog grada školski pribor za prvake. Prijavite se

Glavni grad Podgorica će mališanima, koji će u školskoj 2022/2023. godini pohađati I razred osnovne škole, dodijeliti jednokratnu novčanu pomoć za kupovinu školskog pribora u iznosu od po 35.00 eura, za šta su za ovu godinu izdvojena sredstva u iznosu 100.000,00 eura.

Konkurs za dodjelu sredstava objavljen je danas, 4. jula i trajaće do 4. avgusta.

Potrebno je da roditelji popune prijavni formular (formular sadrži informaciju o neophodnoj dokumentaciji) i dostave dokaz da je njihovo dijete upisano u I razred osnovne škole za školsku 2022/2023 godinu, kao i da je osoba koja se prijavljuje za sredstva roditelj/staratelj djeteta, te da na arhivu Glavnog grada dostave u zatvorenoj koverti (Trg nezavisnosti), sa naznakom Zahtjev za dodjelu novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora za učenike I razreda osnovne škole.

Po prijemu i ocjeni dokumentacije roditelju/staratelju će novac biti uplaćen na dostavljeni žiro račun.

Podsjećamo, Glavni grad je i u prethodnom periodu sproveo brojne akcije u cilju podrške podgoričkih osnovaca, pa je u proteklih šest godina 12.000 podgoričkih prvaka dobilo besplatne udžbenike od Glavnog grada, za šta je izdvojeno više od 600.000 eura. Takođe, za više od 2.000 mališana iz porodica slabijeg materijalnog stanja obezbijeđena je novčana pomoć za nabavku školskog pribora, dok je akcija kupovine školskog pribora prvi put organizovana prošle godine, za šta je Glavni grad izdvojio 90.000 eura.

Prijavni formular je dostupan na sljedećem linku: Formular za konkurs

Provjerite slična mjesta

Pejović: Demokrate Zete pripremile su nacrt i mapu opštine

Kandidat za odbornika liste “Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Idemo Zeta- Demokrate” Novica Pejović …