APEL: Tražite katastar podzemnih elektro-instalacija prije radova

U toku današnjeg dana, u Podgorici su se dogodila dva prekida u napajanju prouzrokovana prekidima kablova prilikom radova trećih lica.
Prvo oštećenje bilo je na Tuškom putu kada je treće lice, prilikom radova, oštetilo 10 kV kabal Elektrogradnja 1. Područje Tuškog puta bilo je bez napajanja električnom energijom oko sat i po. Drugo oštećenje je bilo jutros a odnosi se na prekid 10 kV kabla iz trafostanice Podgorica 4 kada je prilikom radova treće lice oštetilo taj kabal i time ostavilo korisnike Ruskih kula, dijela Bloka 6, Momišića, Vranića bez električne energije do 11 sati. Takođe, jutros smo imali prekid i u Dobroti, opet usljed građevinskih iskopa, kada su izvođači radova građevinskim mašinama povrijedili kabal. Dio Dobrote – Plagenti, Sveti Matija, Auto kamp nijesu imali napajanje duže od jedan sat.

Do ovoga ne bi dolazilo kada bi investitori, prema važećim procedurama, zatražili od CEDIS-a plan instalacija prije započinjanja tradova pa pozivamo da to učine svi koji namjeravaju započeti i izvoditi građevnske radove. Naglašavamo da se katastar instalacija ne naplaćuje. Takođe, svu štetu na mreži platiće investitori koji su do nje i doveli a koje, još ovoga puta, nećemo javno pominjati.
Svakoga narednoga puta dobićete i nazive kompanija čiji su radovi doveli do višesatnih prekida, problema koje korisnici zbog toga imaju, štete za našu kompaniju kao i remećenja nesmetanog odvijanja turističke sezone koja je uveliko otpočela.

I u proteklom periodu često smo obavještavali javnost o problemima koje imamo sa nesavjesnim investitorima koji, prilikom izvođenja građevinskih radova, kidaju podzemne kablove i dovode do havarija na mreži i prekida u napajanju korisnika. Ponavljamo apel – tražite katastar podzemnih elektro instalacija iz CEDIS-a prilikom planiranja i započinjanja građevinskih radova.

Provjerite slična mjesta

Ovo su najbolji i nagrađeni službenici MUP-a

Bezbjednost i očuvanje unutrašnjeg poretka temeljne su vrijednosti od nastanka državnih institucija sve do današanje …