Abazović sa ambasadorima EU u Crnoj Gori: Vlada ima podršku 60 odsto građana

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Kristina Oana Popa i ambasadorka Republike Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova, danas su održali radni doručak sa ambasadorima država članica EU u Crnoj Gori.

Tokom radnog doručka razgovaralo se o reformskom procesu, izazovima na putu daljih integracija, unutrašnjim političkim prilikama u našoj državi, regionalnoj saradnji, geopolitičkim izazovima izazvanim agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu, infrastrukturnim projektima i ekonomskom razvoju države, sa posebnim naglaskom na sjeverni region Crne Gore.

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, Nj. E. Kristina Oana Popa istakla je da radni doručak dolazi u susret održavanju sjednice Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, koji će se ovog mjeseca održati u Podgorici i to po prvi put van granica EU.

Nj. E. Janina Hrebičkova naglasila je da „ovako pozitivni signali iz Brisela i iz svih država članica EU nijesu viđeni u posljedje 22 godine. Samim tim, Crna Gora može biti kolateralni pobjednih aktuelnih prilika“, zaključila je ambasadorka Republike Češke u Crnoj Gori.

Jačamo demokratski kapacitet kako bi donosili najvažnije odluke koje će podstaći našu evropsku perspektivu. Da bismo mogli da se fokusiramo na našu evropsku agendu i reformski proces, teška pitanja moramo rješavati odmah, bez zadrške i uslovljanja, istakao je premijer Abazović.

Na sastanku premijera Abazovića sa ambasadorima EU država u Crnoj Gori prezentovani su rezultati istraživanja javnog mnjenja koji pokazuju da Vlada Crne Gore ima podršku preko 60% građana.

Radni doručak je organizovan povodom početka češkog predsjedavanja EU, a Nj. E. ambasadorka Hrebičkova govorila je o fokusu EU tokom predsjedavanja Republike Češke, sa posebnin pažnjom na značaj evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Provjerite slična mjesta

Izabran novi Odbor direktora EPCG, nema Jokovića

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore izabran je novi Odbor direktora u sastavu Ivan …