Udarne vijesti

Vulinova poruka u ime Vučića

Umanjenjem značaja posjete premijera Dritana Abazovića zvaničnom Beogradu i grubim vrijeđanjem crnogorskih poslanika koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poslao je poruku, a kome i zbog čega – uskoro će biti poznato.

Građanska aktivistkinja i politikološkinja Dina Bajramspahić istakla je da ispad Vulina navodi na pitanje – kako je zapravo protekla posjeta crnogorske delegacije Beogradu.

Ona je naglasila da Vulin jeste zvanična Srbija, odnosno alter ego predsjednika Aleksandra Vučića.

”Da predsjednik Srbije ima ikakvog nezadovoljstva u vezi sa Vulinovim čestim uvredama Crne Gore i njegovim drugim kontroverznim izjavama na račun cijelog regiona, ministar Vulin ne bi bio ni trenutak duže na svojoj poziciji. Zato je potpuno utemeljeno smatrati ga ‘opakim alter egom’ predsjednika Srbije. Kome su htjeli da pošalju poruku i zbog čega, vidjećemo u danima koji dolaze”, kazala je ona za “Vijesti”.

Bajramspahić
Bajramspahićfoto: Savo Prelević
Vulin je juče kazao da posjeta Abazovića Srbiji “ne predstavlјa nikakav istorijski momenat”.

On je saopštio da je Abazović dobrodošao u Srbiju, “ali da bi mu bilo drago da vidi da Crna Gora jednom povuče neki potez koji nije antisrpski…”.

”Tenzije uvijek treba da se smanjuju. Šta će predsjednik Vlade Crne Gore nego da dođe u Srbiju, šta tu ima neprirodno i istorijsko”, napisao je Vulin u saopštenju koje je objavljeno na sajtu MUP-a Srbije.

Crnogorskim poslanicima koji su, kako je kazao, glasali u crnogorskom parlamentu za to da je Srbija genocidna država, poručio je da “treba da ih bude sramota”.

”Sram ih bilo i ne znam šta traže u Srbiji”.

Iz Vlade Crne Gore juče nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” povodom ovog slučaja.

Abazović je prethodne sedmice biravio u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Srbiji, gdje je razgovarao sa najvećim državnim zvaničnicima.

Ipak naredba
Govoreći o naredbi Vučića o povlačenju posebne mjere za poslanike crnogorskog parlamenta prilikom ulaska u Srbiju, Vulin je objasnio da one nikada nisu bile primijenjene na građane Crne Gore, koji su u Srbiji dobrodošli, već na poslanike koji su glasali da je “Srbija genocidna država”.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …