Udarne vijesti

Vulin: Srpski svet se stvara da se ne bi ponovila Kozara

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas na Mrakovici na obilježavanju 80 godina od Bitke na Kozari da se ne stvara srpski svijet da bi nekom prijetio, već da se ne bi ponovila Kozara.

Vulin je rekao da Srbi znaju da tamo gdje nemaju svoju državu, svog policajca, profesora, učitelja, ljekara nema pravde za srpski narod, te da će im samo ono što sami stvore sačuvati život i trajanje.

“Ćutali smo o Kozari i Jasenovcu, a onda su došle oluje. Da ne bi bilo oluja i da se ne bi ponavljale beskrajne slike prognanika, moramo stvoriti srpski svet i od Srba napraviti jedinstven politički narod kao što je i svaki drugi pod kapom nebeskom”, naglasio je Vulin.

On je rekao su Srbi ovdje na Kozari i danas sami, nema nikoga ko se ne odaziva na srpsko ime i prezime, nema stranaca, visokih predstavnika da podijele i bol Srba, kao što ni juče nikog od njih nije bilo u Bratuncu.

“Jel 30.000 umorenih Srba malo za jedno oprosti, za jednu suzu, da neko bude u prvom redu, a da nije iz srpskog naroda”, upitao je Vulin.

On je zatražio odgovor i na pitanje koliko Srba treba da bude pobijeno i poklano da bi neko došao i zatražio oprost.

“Još ne znamo taj broj, niko da nam kaže, koliko god da nas je pobijeno i poklano niko da dođe da spusti svet i zatraži oprost”, rekao je Vulin.

Da je pravde i istine, kaže Vulin, danas bi o Kozari govorili kao strašnom velikom nečovčjenom stradanju, kao nečemu što se desilo jednom i nikad više, ali Kozara se desila i prije i poslije i nema generacije Srba koji nije doživjela Kozaru.

Nezavisne

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …