Udarne vijesti

Među vatrogascima prvi put i jedna žena

Služba zaštite i spasavanja Podgorice od ove požarne sezone ojačana je sa 20 novih ljudi, a među njima je prvi put i jedna žena. Kako je za Portal RTCG kazao načelnik Službe Goran Janković posebno su ponosni na činjenicu da se za rad u Službi prijavila i jedna pripadnica ljepšeg pola, koja je uspješno završila osnovnu obuku i pokazala veliku motivaciju i želju za usavršavanjem.

Janković ističe da se nada da će njen primjer motivisati i druge pripadnice ljepšeg pola da se prijave ukoliko smatraju da mogu da odgovore ovom pozivu, a siguran je da će im kolege izaći u susret i učiniti sve da se što bolje prilagode kolektivu i ovom izazovnom poslu.

“Stalni operativni sastav Službe je pojačan sa 20 radnika angažovanih po Ugovoru na
određeno vrijeme, koji su upravo završili obuku u Službi i počinju sa radom. I ranije smo angažovali radnike tokom požarne sezone, ali ove godine smo uveli neke novine. Prvi put organizovana je obuka koja je osim obučavanja polaznika za gašenje šumskih požara, uključivala i gašenje požara u zatvorenom prostoru, upotrebu izolacionih aparata, rad sa pumpama, kao i spašavanje iz saobraćajnih nesreća”, objašnjava Janković.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …