Udarne vijesti

NEVJEROVATNO: Broj posjeta manji ali prihodi veći

Turistički poslenici zadovoljni su posjetom Žabljaku u predsezoni a sve najave govore da će i glavna sezona biti uspješna, kaže direktorica Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović.

Upoređujući dosadašnji period sa 2019. godinom, Šarović kaže da je broj posjeta manji za oko 15 odsto ali da su zato prihodi veći za oko 20 odsto, prenosi agencija CGNews.

„Tu prije svega mislim na znatno bolju naplatu boravišne takse što negdje znači da je došlo do smanjenja sive ekonomije. Možemo reći da smo zadovoljni ovim rezultatima i da negdje nismo ni očekivali ovako dobru posjetu obzirom na situaciju u svijetu“, kazala je Šarović.

Ona je podsjetila da je predsezone ove godine bila nešto duža obzirom da su prve goste na Žabljaku dobili već krajem aprila.

„U maju smo imali jako dobro posjetu kao i u julu stim što su gosti Žabljaka u ovom periodu imali kratak period zadržavanja. Najviše je bilo motorista i biciklista i to je negdje i stara klijantela“ kazala je Šarović.

Kada je o strukturi gostiju riječ to su ove godine uglavnom turisti iz Zapadne Evrope, što kako kaže, znači da se na Žavbljak vraćaju gosti sa tradicionalnih tržišta.

„Najviše gostiju smo imali iz Njemačke, Holandije, Francuske, Velike Britanije i tradicionalni gosti iz Izraela. Ove godine imamo nagli porast gostiju iz Velike Britanije“.

Šarović ističe da prema trenutnom bukingu vjeruju da će imati veoma kvalitetnu turističku sezonu. Ona dodaje da će ove godine, pored tradicionalne ponude koja se oslanja na aktivnosti u prirodi, na Žabljaku biti realizovane i brojne manifestacije.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …