Udarne vijesti

Abazović i Čadež: Ogromno interesovanje Srbije za ulaganje u Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i ocijenio taj susret kao pokušaj da se resetovanje odnosa Srbije i Crne Gre svede na ono što je najvažnije za građane, a to je privreda.

Dritan Abazović je rekao da se danas razgovaralo sa kompanijama iz Srbije o nekoliko biznis projekata kada je reč o infrastrukturi i turizmu, ali i o regionalnoj saradnji i suzbijanju barijera koje postoje za biznis bilo da su one na granici, u upravama carine dvije zemlje ili na drugim mestima.
Ocijenio je da je vrlo zadovoljan susretom i da smatra kako on može da rezultira dobrim stvarima i da fokus javnosti u obje države usmjeri na ekonomiju.

On je rekao kako misli da su biznis zajednice u obe države željne poboljšanja odnosa.

Čadež je ocijenio da su Srbija i Crna Gora privredno veoma upućene jedna na drugu, što se najbolje vidi po trgovinskim vezama.

“Želim da vam zahvalim što ste i pre nego što ste postali premijer imali jasnu viziju da cio region moramo da zasnujemo na budućnosti, a ne na prošlosti”, rekao je Čadež obraćajući se Abazoviću.

Čadež je dodao da je veoma važno da dvije strane budu u stalnoj komunikaciji i najavio formiranje radnih grupa dve zemlje koje će se baviti temama poput snabdijevanja hranom, ali i ubrzanjem protoka robe i usluga preko granice.

“Crna Gora ima veliki potencijal da postane logistički hab cijelog regiona. Postoji ogroman interes stranih i domaćih kompanija koje Crnu Goru vide kao opciju za rješavanje svojih logističkih problema, ali i da se unaprijede turistički potencijali Crne Gore koju svi vidimo kao prije svega prijateljsku zemlju”, rekao je Čadež.

Tanjug

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Krivokapić: Proći će – i brzo prođe

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pozdravio je pad Vlade Dritana Abazovića. “Proći će! I …