Udarne vijesti
Viele Euro Geldscheine

Tužioci bogati ljudi, evo što posjeduju

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić dobio je od vladinog Savjeta za vladavinu prava 5.926 eura na ime zaostalog duga. Njemu je dok je obavljao funkciju glavnog specijalnog tužioca plata bila od 2.370. do 2.571,43 eura.

Katnić je objasnio u izjavi za “Dan “da mu je od vladinog Savjeta za vladavinu prava isplaćen dug po osnovu članstva u tom tijelu.

Ja nijesam ništa tražio, oni su mi samoinicijativno to isplatili. U pitanju je dug Savjeta za vladavinu prava odranije jer nijesu izmirivali mjesečne naknade – pojasnio je Katnić podatke iz novog imovinskog kartona.

Njegova supruga Nataša Katnić radi u Glavnom gradu gdje joj je plata bila od 529 do 795 eura. Kćerka Damjana radi u privrednom društvu za 522, a sin Radan, takođe, u privrednom društvu za platu od 950 eura.

Milivoje Katnić prijavio je dvosoban stan od 66 kvadrta, kuću od 120 metara kvadratih sa pomoćnim objektima, te pašnjake, neplodno zemljište i šumu od ukupno 142.304 metara kvadratnih. Nataša Katnić je vlasnica građevinskog zemljište, pašnjaka šeste klase od 1.500 kvadrata, te poslovnog prostora u vanprivredi, kao i jednosobnog stana od 39 kvadrata. Radan Katnić ima stan od 58 metara kvadratnih, kao i poslovni prostor u izgradnji. Damjana Katnić je vlasnica stana u izgradnji.

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer imala je prošle godine čak osam primanja. Za funkciju predsjednika Sudskog savjeta prošle godine joj je plata bila 939 eura, a u Savjetu za vladavinu prava dobijala je 391 euro. Na Univerzitetu Crne Gore mjesečno zarađuje 1.287, a kao arbitar i miritelj u Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova dodatno još 50 eura mjesečno. U Komisiji Zavoda za socijalnu zaštitu imala je mjesečnu naknadu od 153 eura, kao i 50 eura u Komisiji za etiku Medicinskog faklulteta, koliko je mjesečno imala i u Komisiji za kontrolu kvaliteta Fakulteta političkih nauka. Naknadu je imala i u Komisiji za antidoping Crnogorskog olimpijskog komiteta i to 300 eura mjesečno.

Prijavila je da ima gotovinu od 18.000 eura, kao i isti iznos depozita. Od intelektulanih usluga prošle godine je dobila 4.000 eura. Nije dala saglasnost za kontrolu eventualnih bankovnih računa.

Njen suprug Saša Zvicer u cetinjskom komunalnom preduzeću imao je platu 1.500 eura. Vesna Simović Zvicer je vlasnik vikendice, livade i šume, a suprug stana.

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović primala je prošle godine platu u državnom tužilaštvu od 1.415 do 1.928 eura. Prijavila je i dodatne prihode od 313 od 628 eura, takođe, u državnom tužilaštvu, ali nije precizirano po kom osnovu. Suprug Goran Jovanović primao je platu od 909 do 1.261 eura. Maja Jovanović je na poklon dobila dva stana od 82 i 30, dok je stan od 27 kvadrata kupila.

Duško Milanović, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, lani je imao platu od 1.343 do 1.778 eura. Osim toga, prijavio je da je dobio i varijabilu, pa mu je plata jednog mjeseca sa njom bila 2.655 eura. Dodatnih 309 eura dobio je u disciplinskoj komisiji Tužilačkog savjeta. Supruga Zorica radi u specijalnom tužilaštvu i prijavila je platu sa prekovremenim satima od 2.000 pa do 2.543 eura. Na tekućem računu Milanović ima 10.800, a supruga Zorica 9.200 eura. Nije dao saglasnot za kontrolu mogućih računa. Milanović je prijavio stan od 86 metara kvadratnih.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …