Udarne vijesti

Demokrate oborile Carevićeve oglase za zapošljavanje

Upravni inspektor Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija poništio je oglase za prijem 17 novih radnika, kako u kabinetu predsjednika Opštine Marka Carevića, tako i u Komunalnoj policiji i inspekciji i Službi zaštite i spasavanja.

To se navodi u dopisu u koji su “Vijesti” imale uvid, a koji je dostavljen budvanskom odboru Demokrata.

Demokrate su još krajem marta incirale vanredni inspekcijski nadzor, nakon što je raspisano četiri oglasa za kako bi osujetili da administracija Carevića zaposli nove radnike u susret izborima.

”Povodom vaše incijative upućene 31. marta kojom ste se obratili Ministarstvu javne uprave, digitalnog društva i medija Odjeljenje upravne inspekcije radi vršenja inspekcijskog nadzora u Opštini Budva, obavještavam vas da je upravni inspektor 13. maja naredio otklanjanje nepravilnosti konstatovane u postupku inspekcijskog nadzora koje se odnose na popune radnog mjesta po četiri javna konkursa. Aktom od 14. juna Sekretarijat za lokalnu samoupravu je dostavio odluku o poništenju oglasa/konkursa. Navedenim aktom poništeni su oglasi raspisani 23. marta, javni konkurs od 21. marta, javni konkurs od 4. marta i javni oglas raspisan 18. marta”, navodi se u dopisu.

Zapošljavanje je u Budvi odavno najbolji recept za sticanje glasova koji su patentirali u Demokratskoj partiji socijalista, a koji su potom koristile sve partije koje su dolazile na vlast, od Demokratskog fronta do Demokrata.

”Nakon što su krajem marta uputile incijativu za vanredni inspekcijski nadzor, pošto je raspisan oglas za prijem četiri savjetnika u kabinetu Carevića, te deset radnika u Komunalnoj policiji i inspekciji, kao i dva načelnička mjesta, Demokrate su u maju uputile urgenciju za dostavu obavještenja u vezi sa zahtjevom za vršenje inspekcijskog nadzora. Opština Budva je 23. marta raspisala javne oglase za popunu 17 radnih mjesta u Opštini Budva i dva načelnika službi. U vezi sa navedenim oglasom uputili smo dopis kojim smo tražili vršenje inspekcijskog nadzora. U saznanju smo da postupak po navedenim oglasima i dalje traje iz kog razloga tražimo da nam dostavite obavještenje u vezi sa preduzetim radnjama i postupite u skladu sa vašim ovalašćenjima u cilju sprečavanja eventualnih zloupotreba”, navele su Demokrate u dopisu.

Upravni inspektor je u zapisniku nakon izvršenog nadzora konstatovao, između ostalog, da su pojedine oglase, one koji se odnose na prijem radnika u kabinet Carevića, raspisalo neovlašćeno lice, da je Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji takođe donijelo neovlašćeno lice, da odluka o pokretanju postupka za popunu radnog mjesta nije u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Vijesti

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Za vikend pad temperature za 10 stepeni

Dejstvo talasa rekordnih temperatura od danas će postepeno slabiti i ovim se završava četvrti tropski …