Udarne vijesti

Adžić: Kanali šverca cigareta više ne postoje u Crnoj Gori

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić saopštio je da kanali šverca cigareta više ne postoje u Crnoj Gori, te da su se desile istorijske zapljene cigareta i droge, značajne i za mnogo veće zemlje. On je u emisiji “Link”, na Radiju Crne Gore, kazao da su zadati snažni udarci i kokainskoj i duvanskoj mafiji.

Adžić je ocijenio da je borba protiv organizovanog kriminala na značajno boljem nivou nego u prethodnom periodu.

“To je posljedica jednog ozbiljnog operativnog rada MUP-a i Uprave policije, ali naših međunarodnih partnera. Ocjene o vidljivom napetku nije samo moja, to je ocjena i Evropske komisije i zaista sam ponosan na ono što se uradilo i što je dominatno bila zasluga sadašnjeg premijera Dritana Abazovića”, kazao je ministar.

Na pitanje o nedavnom zločinu u Budvi, kada je ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković, Adžić kaže da policija danonoćno prikuplja dokaze i radi na rasvjetljavanju tog slučaja:

“Nećemo mi zaustavii rat klanova, naša intencija je da smanjimo mogućnost da se ti obračuni dešavaju i da rasvjetljavamo nemila djela koja se dogode, kao i da pronalazimo počinioce. Pripradnici Uprave policije rade izuzetan posao, rade danonoćno, prikupljaju određene dokaze koji mogu biti korisni u rasvjetljavanju slučaja i vjerujem da možemo imati pozitivan ishod. Obračuni klanova prevazilaze granice Crne Gore, to su međunarodne kriminalne organizacije koje imaju dobru logistiku, čije finansije prevazilaze godišnje budžete policija, djeluju na teritoriji čitavog svijeta, a Crna Gora je samo jedna od destinacija gdje se njihovi sukobi dešavaju”, rekao je ministar u “Linku”.

Istakao je da u prethodnom periodu imamo procesuirana lica i sa “jedne, druge, treće strane”…

“Detektovali smo desetak kriminalnih grupa. Identifikovali smo neprijatelje po bezbjednost Crne Gore i radićemo kako bismo spriječili te grupe da reaguju”, poručio je Adžić.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Masakr na Cetinju: 11 mrtvih i 6 ranjenih

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro …