Spajić na čelu pokreta “Evropa sad”, u vrhu stranke i dva poznata imena

Bivši ministar finansija Milojko Spajić biće predsjednik Pokreta Evropa sad, saznaju “Vijesti”.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, u pokretu će biti i građanska aktivistkinja Bojana Jokić iz LGBT Foruma Progres, te profesor Filip Ivanović. Ivanović je nedavno imenovan za člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, direktor je Centra za helenske studije u Podgorici, a prošle godine je imenovan za ambasadora Crne Gore pri Svetoj Stolici, za šta je dobio agreman, ali ne i potpis predsjednika Mila Đukanovića.

Spajić i bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović juče su na konferenciji za novinare predstavili programske ciljeve i principe nove partije, koja će, kako su najavili, učestvovati na lokalnim izborima u oktobru.

Poručili su da neće ulaziti u predizborne koalicije, već da će sami ići na izbore.

Spajić je kazao da ne mogu da sarađuju s Demokratskom partijom socijalista (DPS) koja i danas osporava program Evropa sad, koji je sprovela bivša vlada i u okviru kojeg su povećane minimalne zarade na 450 eura, niti s Demokratskim frontom koji ih je “rušio 15 mjeseci”.

”Ne želimo da sarađujemo s takvim partijama. Sarađivaćemo s partijama koje su okrenute budućnosti”, poručio je Spajić.

Na pitanje kako će Pokret biti ideološki određen, Spajić je odgovorio da ne žele da ugrožavaju bilo čiji identitet.

”Svi su dobrodošli. Treba svi da se okupimo oko zajedničkih ideja i da damo maksimalno u tom pravcu”, poručio je Spajić.

On je pozvao sve građane koji su glasali DPS, DF i sve partije koje, kako kaže, nijesu ispunile njihova očekivanja, da ih kazne tako što će Pokretu Evropa sad dati vlast prvo na lokalnim, pa na parlamentarnim izborima.

Milatović je kazao da žele vanredne parlamentarne izbore zajedno s lokalnim izborima u oktobru.

”Mi smo za te izbore spremni”, kazao je Milatović. On je pozvao parlamentarnu većinu i Vladu da to daju građanima (izbori u oktobru) jer su građani nezadovoljni.

Spajić je, na pitanje kakva je pozicija bivšeg premijera Zdravka Krivokapića u Pokretu, odgovorio da je Krivokapić rekao da ne želi aktivno da se bavi politikom. On je rekao i da razgovaraju s nekima iz bivše administracije.

Milatović je najavio da će organi partije biti birani na kongresu koji će biti vjerovatno u avgustu ili septembru.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …