Prijem zahtjeva za dječje dodatke počinje već narednog mjeseca, očekuje se makar 85.000 zahtjeva

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Edina Dešić održala je sastanak sa direktorima centara za socijalni rad i područnih jedinica u Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu.

Na sastanku je bilo riječi o primjeni dodatka za djecu do 18 godina. Pored pitanja koja su se odnosila na Informacioni sistem (e-Socijalni karton), bilo je riječi i o drugim pitanjima koja se tiču primjene, a za zaposlene iz centara, prijemne radnike i pravnike, organizovana je on-line praktična obuka.

U ime radnog tima sastanku su prisustvovali: Vesna Vujošević, Jelena Vučelić i Ružica Jovanović, a u ime UNDP-a Aleksandra Višnjić.

Na sastanku je saopšteno da će prijem zahtjeva, početi već idućeg mjeseca, te da će zaposleni u centrima imati mnogo veći broj zahtjeva nego prošlog puta, imajući u vidu da je riječ o dodatku za svu djecu do 18 godina (oko 85.000 djece), te da je opseg korisnika znatno veći.

Bilo je riječi o potrebi dodatnog angažovanja zaposlenih u centrima i prekovremenom radu, a posebno imajući u vidu činjenicu da će više zahtijeva imati centri u većim opštinama, te da će Glavni grad Podgorica, kako se očekuje, imati najviše zahtjeva.

U tom smislu, od direktora centara se očekuje da organizuju rad kako bi se ovaj važan, predstojeći posao završio na optimalan mogući način i na zadovoljstvo građana.

Prva isplata dodatka biće sredinom novembra za oktobar, ukoliko se prijava izvrši do kraja septembra. Isplata materijalnih davanja, a time i dodatka za djecu, vrši se sredinom tekućeg mjeseca za prethodni mjesec preko Pošte Crne Gore na adresu prebivališta/stanovanja koju ćete potvrditi socijalnom radniku prilikom prijave u centru.

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …