Prijedlog neprihvatljiv: SDP prijeti obaranjem Vlade zbog Temeljnog ugovora

Vlada Crne Gore je na posljednjoj sjednici, 23.06. formirala Radni tim za vođenje pregovora sa vjerskim zajednicama. Otkad postoje radne grupe nije bilo “efikasnije”. Farsa oko “pregovora sa SPC” je trajala cjela dva dana, a SPC-u je ostalo da lektoriše sopstveni tekst, saopšteno je iz SDP-a i poručuju da je za njih taj dokument apsolutno neprihvatljiv i poručuju ukoliko Vlada prihvati služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namjerava biti evropska nego poslušnička, pa očigledno dolazi vrijeme da se mandat vrati građanima.
“Već na konstitutivnom sastanku, radeći u krnjem sastavu jer nijesu pozvali člana – predstavnika potpredsjednika Vlade za politički sistem, uspjeli su da završe posao i utvrde radnu verziju ugovora sa SPC. “Temeljno” su pristupili “temeljnom ugovoru” i završili za koji minut duže od vremena potrebnog da ga pročitaju”, istakli su iz SDP-a.

Ipak, dodaju, iznenađuje spremnost pojedinih članova Radne grupe da pristanu na ovakvu ulogu.

“Ništa ne pokazuje motivaciju jasno kao način na koji nešto radite. Da se ne bi trošili na obrazlaganje očiglednog: Ukoliko Vlada prihvati ovakvo služenje tuđim interesima, time jasno pokazuje da ne namjerava biti evropska nego poslušnička, pa očigledno dolazi vrijeme da se mandat vrati građanima”, zaključuju u SDP-u.

CdM

Provjerite slična mjesta

Spajić danas o kapeli na Lovćenu, odnosima sa Hrvatskom, Evropi sad 2, kripto valutama…

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će danas od 14 časova  odgovarati na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore …