NATO Secretary General Jens Stoltenberg launched his outline for NATO 2030 in an online conversation with the Atlantic Council and the German Marshall Fund of the United States

Crna Gora: Veliki rast podrške za NATO

Više od polovine građana Crne Gore glasalo bi za ostanak u NATO (51 odsto), dok bi trećina (33 odsto) bila za napuštanje, a ostatak nije znao da odgovori, rezultati su istraživanja javnog mnjenja uoči početka Samita u Madridu.

Ukoliko bi se računali samo opredijeljeni ispitanici u Crnoj Gori, podrška bi bila 61 odsto, u odnosu na 39 odsto onih koji bi glasali za napuštanje, navodi se u dokumentu.

Na nivou svih 30 zemalja članica, podrška članstvu iznosi 72 odsto, odnosno 84 odsto ako se računaju samo opredijeljeni ispitanici. Iz saveza su saopštili da rezultati istraživanja pokazuju “istorijski visok stepen podrške NATO-u”.

Generalni sekretar Jens Stoltenberg kazao je na konferenciji za novinare da će na Samitu u Madridu biti donesene značajne odluke, među kojima očekuje i onu o povećanju broja snaga u visokoj pripravnosti na preko 300.000.

Samit 30 zemalja članica počinje danas, a crnogorsku delegaciju predvodi predsjednik države Milo Đukanović, a s njim se u španskoj prijestonici očekuju ministri odbrane i vanjskih poslova Raško Konjević i Ranko Krivokapić.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …